Percdíjas lesz a Sziget-belépő: egy perc 35-70 forint

Mobillal is lehet jegyet váltani az idei, 18. Sziget Fesztiválra, akár percalapon is – jelentette be Gerendai Károly főszervező. A percdíj a 18 és 23 óra közötti csúcsidőben várhatóan 70, azon kívül mintegy 35 forint lesz. Belépéskor a látogató napi karszalagot kap, s elindul a számláló, amely a kilépésig vagy a 13 500 forintos felső határig pörög – ez utóbbi összeg már több, mint ha valaki megvette volna a tizenkétezer forintos napijegyet.

A mobiljegyvásárlók jelentősen gyorsabban juthatnak be a fesztiválra, s a jegyvásárlásra sem kell sok időt áldozniuk. Az újítás érdemben azt jelenti, hogy ha valaki csak egy-egy koncert miatt látogat a Szigetre, akkor azt akár 3500 forintért is megnézheti.

Noha a megoldás a Sziget és a Vodafone közös fejlesztése, a mobilfizetést valamennyi mobilszolgáltató biztosítja: az elszámolást az EME Zrt. biztosítja, amely a fővárosi mobilparkolást is megvalósítja. Az újítást Gerendai Károly Beck Györggyel, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatójával együtt mutatta be, egyúttal megerősítette azt a korábbi információnkat, hogy a Vodafone lesz a Dreher mellett az augusztusi fesztivál másik „bemutatja” kategóriás szponzora.

Hogy ez mennyibe került a mobilcégnek, azt továbbra is homály fedi, ám megtudtuk: a Vodafone nem fizeti ki a hírekben szereplő 250 millió forintos tarifát, hanem egy közös üzleti konstrukciót dolgoztak ki.Eszerint a Sziget és a Vodafone a rendezvényen egy „közös szolgáltatást indít”, amelynek bevételein osztoznak. A bevételmegosztás vélhetően a mobiljegyekből befolyó pénzekre is érvényes lesz. A Szigetnél azt remélik, hogy a most 3 évre kötött szerződés alapján végül legalább akkora bevételhez jutnak, mintha a szponzor kifizette volna a „bemutatja szponzor” posztért járó teljes össze get.

Az augusztus 11–16-a között megrendezendő könnyűzenei fesztiválnak lesz mínusz 1. és 0. napja is. A mínusz 1. napon –augusz tus 9-én – Kispál és a Borz búcsúkoncertet tartanak, azt követően a ska műfaj világsztárjai játszanak, majd Cseh Tamásra emlékeznek hazai művészek. E két napon hatezer, a többi napokon 12 ezer forint lesz egy napijegy. Az ott alvásra nem jogosító, valamennyi napra érvényes hetijegy 46 ezer forint, míg az ott alvós 54 ezer forintba kerül. A lakóautósoknak plusz 35 ezer forintot kell fizetniük a helyért, míg az extra kényelmet biztosító VIP-kemping felára 25 ezer forint. A magyarországi diákigazolvánnyal rendelkezők – tavalyhoz hasonlóan – akár 50 százalékos kedvezményt is kaphatnak, ha 50-es csoportokban jelentkeznek. (Kisebb létszám esetén kisebb a kedvezmény.)

A bejelentés napján: a lányok az ajándék hetijegyért, a Sziget pedig a bevétel miatt öltözött pirosba
A bejelentés napján: a lányok az ajándék hetijegyért, a Sziget pedig a bevétel miatt öltözött pirosba
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.