Dióhéjban

A Mosoly Alapítvány varázsprogramja

A Mosolyvarázs Életmód Napok az ország 4 városában – köztük Budapesten –került megrendezésre. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód fontosságára, és a táplálkozás, a mozgás, a légzés, a folyadékbevitel, a mentálhigiéné, a lelki-szellemi beállítottság stb. témákat körbejárva tudatosítsa ezek jelentőségét a résztvevőkben. Bárki eltölthetett önkéntesként egy tavaszi délelőttöt, hogy részt vegyen a Mosolyvarázsló és az Udvari Egészségfelelősök programjának egyes állomásain. Így többek között a dietetikai játékokon, a receptlabirintusban, családi vetélkedőkön és az állatbarát rendezvényen.

Szakáldi Autista Otthon

A Masterplast – Jövő Generációja Alapítvány, a Habitat for Humanity és a Miskolci Autista Alapítvány nevében került sor a Szakáldi Autista Otthon lakóépületének ünnepélyes alapkőletételére. Az elmúlt évben sok állami otthon és árvaház szűnt meg az ellátási normatíva csökkenése miatt. A Miskolci Autista Alapítvány várólistáján is csaknem 50 olyan autista van, akik bentlakásos ellátásra szorulnak. Az alapítvány ezért keresett támogatókat ahhoz, hogy a Tiszaújváros melletti Szakáldon lévő Autista Családi Otthonát most kibővítse, és ezzel további 15 fő bentlakását tegye lehetővé.

A T-Home városvédő futása

A tavasz legnagyobb budapesti futóeseménye, a T-Home Vivicittá Városvédő Futása. Ezt huszonötödik alkalommal rendezték meg a napokban a fővárosban. Idén nem a Margit-szigeten, hanem a Városligetben voltak a futamok. A szokásos távok mellett családi futást is szerveztek. A tömegsportrendezvény színhelyének változását az indokolta, hogy a futamok rendkívüli népszerűségnek örvendenek. A Városligetben mindenki megtalálhatta a kondíciójának és felkészültségének megfelelő távot. A T-Home fontosnak tartotta, hogy olyan gyermekek is részt vehessenek a városvédő futáson, akiknek életkörülményei ezt nem tennék lehetővé. Ezért az ország három SOS gyermekfalujából több mint száz gyermek Budapestre utaztatásáról gondoskodtak. A Budapest Sportiroda és az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közös adománygyűjtő akciót is hirdetett ebből az alkalomból.

Megújult formában folytatódik a Mindentudás Egyeteme

Szeptembertől új formában jelentkezik a nagy sikerű előadás- és televíziós sorozat a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Telekom együttműködésével. A Mindentudás Egyeteme 2.0 műsoraiban a tudományos igényesség a legkorszerűbb technikával ötvöződik. A folytatást a Magyar Tudományos Akadémia és a Magyar Telekom által létrehozott Mindentudás Egyeteme Nonprofit Kft. és a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség között aláírt megállapodás teszi lehetővé a Norvég Alapból elnyert mintegy 800 millió forintos pályázati forrás felhasználásával. A tervek szerint 48 adásból álló műsorsorozat 16 tudományterületet mutat be.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.