Röviden

Főleg a nagy címletű bankjegyeket hamisítják

Továbbra is a magasabb – öt-, tíz- és húszezer forintos – címletű bankjegyeket hamisítják a leggyakrabban – derül ki a jegybank jelentéséből. A kis számban előfordult nyomdai hamisítványoktól eltekintve még mindig irodai sokszorosító eszközökkel (színes fénymásolóval, nyomtatóval) állítják elő a bankjegyeket. A hamisítványok száma és értéke elenyésző. (MTI)

Jelszó kell az agrártámogatáshoz

A területalapú támogatásban részesülő gazdák mintegy 20 százalékának, 38 ezer ügyfélnek kell új jelszót kérnie a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH) az elektronikus igénylés idei kitöltéshez. A kérelembeadáshoz azoknak a gazdáknak szükséges a jelszó, akiknek nincs saját ügyfélkapujuk. Május 15-höz, az elektronikus beadási időszak végéhez közeledve a gazdák várhatóan megrohamozzák a megyei hivatalokat. (MTI)

Osztrák–orosz egyezség a Déli áramlatról

Ausztria és Oroszország – miniszterelnökeik, Werner Faymann és Vlagyimir Putyin jelenlétében – megállapodást írt alá a Déli áramlat gázvezeték ausztriai szakaszának építéséről. Putyin bírálta a vetélytárs Nabucco-projektet, mondván, értelmetlen és veszélyes szállítási szerződések nélkül gázvezetéket építeni. Faymann hangsúlyozta, Ausztria mindkét gázvezetékben érdekelt, és nem lát érdekkonfliktust a kettő között. A Déli áramlatot az orosz Gazprom az olasz Eni céggel közösen tervezi. A vezeték Fekete-tenger alatt, Ukrajna megkerülésével Bulgáriába, majd onnan elágazással Magyarországra és Ausztriába, illetve Görögországba és Olaszországba juttatna földgázt. Az első szállításokat 2013-ra tervezik. A Nabuccón – Oroszország megkerülésével – 2014-től szállítanának földgázt Európába. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.