Vezércserék a Magyar Telekomnál

Átszervezi felső vezetését a Magyar Telekom Nyrt., melynek egyik legjelentősebb személyi következménye, hogy távozik a cégtől Winkler János, aki vezérigazgató-helyettesként a lakossági szolgáltatások üzletágat így a T-Mobile és a T-Home márkát irányította.

A T-Mobile vezetőjeként számon tartott Winkler megbízatása – aki a Westel900-at alapító Sugár András távozása óta vezette a mobilüzletágat – már április utolsó napjával megszűnik, noha a szervezeti változások csak július elsején lépnek hatályba. Winkler Jánost lapzártánkig nem értük el. Feladatait ideiglenesen Christopher Mattheisen elnök-vezérigazgató veszi át.

A változásokat követően a lakossági üzletág vezérigazgató-helyettesi posztja meg is szűnik. A lakossági ügyfelek hatékony kiszolgálásának megszervezése a marketing- és az értékesítési vezérigazgató-helyettesek feladata lesz. Utóbbira a Magyar Telekom cégen belül és nemzetközi szinten is keresi az alkalmas jelöltet, míg a marketingért felelős vezető Király István lesz, aki néhány éve távozott a Pannontól, ahol szintén vezérigazgató-helyettesi pozícióban felelt a marketingés az értékesítési területekért.

Hozzá tartozik a termékfejlesztés, a kommunikáció, a piackutatás és a márkastratégia irányítására is. Létrehoznak egy jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíciót is, amit Máthé Balázs, jelenlegi jogi igazgató tölt majd be. Pataki Róbert stratégiai és üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes irányítási területe kibővül a társaság nagykereskedelmi tevékenységének felügyeletével.

A cég az átszervezést azzal indokolja, hogy a társaság a gyorsan változó piaci és gazdasági környezetre még hatékonyabban szeretne reagálni. Erre forrásaink szerint rá is szorul: a szolgáltatót többször bírálták nehézkesen mozduló szervezete miatt, amelyet csak tetézett, hogy iparági szakértők szerint a hazai piacon igen kedvezőtlen tendenciákat fedezhetünk fel. Rámutatnak: a mostani változások gyakorlatilag szétválasztják a hálózati és a szolgáltatási területeket, ahogyan korábban a másik nagy mogul, a British Telecom is átalakította szervezetét, s ez növelheti a cég hatékonyságát.

Az emberierőforrás- és a műszaki terület, valamint a vállalati szolgáltatások üzletág irányítását a változások nem érintik – szögezi le a cég közleménye, ám egyes forrásaink szerint a vállalati üzletág eseté ben ez még nincs kőbe vésve.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.