Röviden

E.ON-cégekben lehet tulajdonos az MVM

Várhatóan 2010 közepén újabb három áramhálózati cégben szerez tulajdont a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM), a tervek szerint bevásárolja magát az E.ON három ilyen társaságába – tájékoztatott Mártha Imre, az MVM vezérigazgatója. A három cég, az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt., az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. és az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. átvilágítása befejeződött, most folyik az értékelésük. A vezérigazgató reményei szerint a nyáron megszülethet a szerződés. (MTI)

Bekeményít az adóhivatal

Az adóhatóság immár mérlegelés nélkül, automatikusan szankciókat alkalmaz a közzétételi kötelezettségüket elmulasztó cégekkel szemben – hívja fel a figyelmet a Deloitte hírlevele. Minden kettős könyvvitelt vezető vállalkozó köteles a számviteli törvény szerint készített beszámolóját letétbe helyezni és közzétenni. Aki ezt elmulasztaná, azt az APEH felszólítja, hogy tegyen eleget a törvényi előírásoknak. Ha a megjelölt határidőig nem változna semmi, úgy az adóhivatal mérlegelés nélkül 60 napos határozott időtartamra felfüggeszti a vállalkozás adószámát. (MTI)

Újabb hatalmas visszahívás a Toyotától

Összesen 870 ezer Toyota Siennát hív vissza a gyártó az Egyesült Államokban és Kanadában a járművek korróziós problémája miatt. A visszahívás az 1998 és 2010 között gyártott autókat érinti. A gyártó szerint a pótkeréktartó kábel elrozsdásodhat, ha a járművet hideg időben vagy erősen sózott úton használják. A Toyota közleménye szerint „a legrosszabb esetben a kábel hibája miatt a pótkerék leválhat a járműről, ami fokozza egy baleset valószínűségét”. (MTI)

Javulásra számít idén a német gépipar

A német gépipar az idén már növekedést vár. Az ágazat termelési teljesítménye valamivel meghaladhatja majd a 2009-es szintet – jelentette ki Manfred Wittenstein, a VDMA német gépipari ágazati szakmai szervezet elnöke a Welt napilapnak. Korábban a szervezet a legjobb esetben is csak stagnálással kalkulált. Az elnök szerint annak ellenére is, hogy a termelési számok még elmaradnak a tavalyi mögött, a megrendelések növekedésében azonban az elkövetkező hónapokban már gyorsulásra lehet számítani. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.