Ismét eladnák az üveggyárat

Ismét megpróbálják értékesíteni a salgótarjáni öblösüveggyárat – döntött a felszámolás alatt álló R-Glass Hungary Zrt. hitelezői választmánya.

Az üzemért most is egymilliárd forintot kérnek, annyit, mint a legutóbb, amikor érdemi ajánlat nem érkezett a felszámolóhoz. Ezzel együtt bizakodó a hitelezői választmány. Kivágó Iván elnök a Népszabadságnak elmondta: a potenciális befektetők továbbra is érdeklődnek a cég iránt, korábban csak kivártak, tájékozódni akartak, s végül ezért nem adtak vételi ajánlatot. A gyár termékei ugyanakkor keresettek, amit az is bizonyít, hogy a felszámoláskor átvett 150 millió forint értékű készlet értékesítése folyamatos. A bérgarancia-alap mellett ebből biztosítják annak a mintegy negyvenfős szakmai gárdának a fizetését, amely a gyár újraindítását biztosítani tudja.

A gyárat a hitelezők és a felszámoló is egyben akarja értékesíteni – hangsúlyozta Kivágó Iván. Gépenként, csarnokonként ugyanis sokkal kisebb bevételt remélhetnek, ráadásul az országban, sőt, a térségünkben hasonló gyár már nem működik, így újraindításával hamar piacokat tudna szerezni. Igaz, a havi 40 millió forintos gázszámla fedezetéhez stabil befektetői háttérre lesz szükség. A gyárat negyven nap alatt termelésre képes állapotra tudják hozni, először a gépi megmunkálósorokkal, majd később akár a kézi gyártásra is vissza tudnak állni – közölte a hitelezői választmány elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.