RÖVIDEN

Enyhe növekedés várható az eurózónában

Az euróövezet gazdasága a legjobb esetben is csak igen szerényen, 0,3, majd 0,2 százalékkal nő a következő két negyedévben – állapítja meg az eurózóna három vezető gazdaságkutató intézetének jelentése. Figyelmeztetnek azonban arra, hogy a GDP alakulása rosszabb is lehet, ha nem csillapodnak a dél-európai euróövezeti országok állami adóssággondjaival kapcsolatos piaci aggodalmak. (MTI)

 

Demján cége lett a Milton Bank tulajdonosa

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedélyezte, hogy a 2009-ben Demján Sándor által alapított Magyar Tőketársaság Zrt. megvásárolja a Milton Bank Zrt.-t. A magyar nagyvállalkozó cége elsődleges feladatának a forráshiánnyal küzdő magyar kis- és középvállalatok finanszírozását tartja. Megítélése szerint a hazai gazdaság fellendülésének segítésére szükség van egy teljesen magyar, hazai tulajdonban lévő bankra.

74 forint osztalékot fizet a Magyar Telekom

A Magyar Telekom közgyűlése részvényenként 74 forint osztalékot szavazott meg szerdán a részvényeseknek – döntött a cég közgyűlése. Az összesen 77 milliárd forint osztalékot a 74,2 milliárd forintos nettó eredményből, míg a fennmaradó 2,8 milliárd forintot az eredménytartalékból fizetik ki, május hetedikétől. (Munkatársunktól)

Kevésbé, de még nőtt a bedőlt cégek száma

Az első negyedévben 3947 cég ellen indítottak felszámolási eljárást a hitelezők, így a „bedőlt” cégek száma éves szinten 3,3 százalékkal nőtt. Ez már elmarad az egy évvel korábbi 31,8 százalékos emelkedéstől – közölte az Opten céginformációs szolgáltató. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.