Dióhéjban

Mentőket támogat a „Segíts okosan” akció

A „Segíts okosan” programot első alkalommal 2009-ben hirdette meg az Unilever Magyarország Kft. azzal a céllal, hogy segítse az Országos Mentőszolgálat munkáját, javítsa a segítséget kérők és a betegek mentési körülményeit. A vállalat fogyasztóinak bevonásával is törekedett a kitűzött célok megvalósítására, így 2009-ben 56 millió forintot gyűjtött össze a mentőszolgálat számára. Számításaik szerint, ha idén is megrendezik az akciót, 2010-ben már minden mentőautóban lehet defibrillátor, amely 70 százalékkal növelheti a túlélők esélyeit.

Ismét segít a Gyógyvarázs

Hatodik alkalommal tartja meg Gyógyvarázs programját a K & H Bankház. A kezdetek óta közel 300 millió forinttal támogatott 87 intézményt gyermekgyógyászati és mentési eszközök vásárlásával. Idén adták át a beérkezett pályázatok közül a rehabilitációs ellátásokhoz nélkülözhetetlen eszközöket.

A programban kiemelkedő szerep jutott a Bethesda Gyermekkórháznak, az Orosházi Városi Kórháznak, az Országos Mentőszolgálat baktalórántházi és túrkevei mentőállomásának. Gyorssegélyt adott át a csoport 2,5 millió forint értékben a Heim Pál Gyermekkórháznak, ahonnan a betörők több millió forint értékben vittek el berendezéseket.

Új diplomásokkal frissít a Telekom-csoport

Az előkelő negyedik helyre került, és ezzel hat helyet lépett előre a Magyar Telekom az AISEC-develor Legvonzóbb Vállalat 2009-felmérésen a 2010-ben és 2011-ben végző műszaki hallgatók körében. A felmérés a diákok munkaerőpiaci elvárásait, álláskeresési szokásait vizsgálta, és a hallgatók véleménye alapján díjazta a pályakezdők számára attraktív vállalatokat. Somorjai Éva, az MT-csoport humán erőforrás vezérigazgató-helyettese elmondta: – Népszerűségünket számomra az is bizonyítja, hogy a februárban a főiskolások és egyetemisták számára újra meghirdetett gyakornoki programunkra eddig több mint 700 hallgató jelentkezett. Közülük 86 diákot választottunk ki. A Magyar Telekom fontosnak tartja, hogy hozzájáruljon a hallgatók gyakorlati tudásának elmélyítéséhez. A program szeptemberben kezdődik, és május 1-jéig lehet jelentkezni rá. Az öt hónapos gyakorlatorientált képzés lehetőséget nyújt arra, hogy a diákok az ország legnagyobb telekommunikációs cégénél végezzék el kötelező szakmai gyakorlatukat.

Zöld Iroda verseny

Immár negyedik alkalommal hirdetik meg a Zöld Iroda versenyt a hazai kisés középvállalatok, nagyvállalatok és nonprofit szervezetek körében. Az idei megmérettetésre 33 szervezet 5400 munkatársával és közel 95 ezer négyzetméter területtel nevezett. A verseny keretében közel két hónap áll rendelkezésükre ahhoz, hogy munkahelyeiket környezet- és emberbarát irodákká alakítsák át. A legjobbaknak járó díjakat a KÖVET Egyesület által immár negyedik alkalommal rendezendő Zöld Iroda kiállításon, május közepén nyújtják át. A szakmai nappal egybekötött kiállítás a színes szakmai programok mellett a hazai környezetbarát irodai eszközök gyártóinak és forgalmazóinak kínálatát vonultatja fel. A KÖVET ezzel a rendezvénnyel arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy egy zöldiroda kialakításánál nemcsak emberbarát munkahelyet lehet teremteni, de jelentős megtakarításokat is elérhetnek a cégek.

Ismét pályázatot hirdet az Új Európa Alapítvány

Az Új Európa Alapítvány alapította meg három évvel ezelőtt a Tehetséggondozásért díjat. A jövő tudósainak, művészeinek és olimpikonjainak, egyszóval hazánk sikerének kulcsa a tanárok és edzők kezében van. A díj erkölcsi és anyagi elismerés is egyben, amelynek értéke személyenként 500 ezer forint. A közelmúltban adták át a tavaly pályázó háromszáz jelölt közül – az alapítvány kuratóriuma által kiválasztott – kilenc fiatalnak a díjakat. Idén a sport kategóriában 2010. április 6-ig jelentkezhetnek azok a 10–18 év közötti fiatalok, akik kiemelkedő teljesítményt értek el országos vagy nemzetközi versenyeken, de továbblépésükhöz anyagi segítségre van szükségük. A művészetitudományos kategóriára ősszel lehet majd pályázni. A két kategóriában összesen 47 millió forintot fordítanak a fiatalok támogatására.

2010-ben is fogadja az alapítvány a Mol Gyermekgyógyító programjának keretében azoknak a nonprofit szervezeteknek a pályázatait, akik krónikusan beteg gyermekeknek szerveznek művészeti és élményterápiás programokat. Ennek az akciónak támogatási kerete 43 millió forint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.