A tartalomnál ma még fontosabb az ár

– Ugyan van kereslet a drágább, magasabb összegű térítésekre jogosító, kiterjedtebb szolgáltatásokat nyújtó biztosításokra is, de mégis többen választják a baleseti, mint a bármely ok miatt, így betegségek esetében is térítő módozatokat. Az életbiztosítások mellé kötött baleset-biztosításoknál például a szerződések 90 százalékában választanak baleseti halálra, illetve baleseti rokkantságra szóló fedezetet, aminek az az oka, hogy ezek a legnagyobb anyagi kihatással járó események, baleseti jellegük miatt pedig olcsóbbak, mint a betegségből eredő eseményekre is térítő fedezetek – mondja Mátyás-Kollár Gabriella, az Aegon termékfejlesztési igazgatója.

– Baleseti műtéti fedezetet a biztosítottak 40-50 százaléka választ, míg bármely okú műtétit csak mintegy harmaduk. A baleseti kórházi napi térítés választása négyszer gyakoribb, mint a szélesebb körű, de ennek megfelelően drágább bármely okú műtéti kiegészítőé – tette hozzá.

A nyugat-európai szinttől elmaradó hazai pénzügyi kultúra tetten érhető abban is, mennyit foglalkozunk a már meglévő biztosításunkkal. Bár a baleset-biztosításokat is érdemes időnként felülvizsgálni anyagi, családi helyzetünk változása, illetve amiatt, mert a fix összegű egy idő után elértéktelenedik, a tapasztalatok szerint az ügyfelek erre csak ritkán gondolnak, s inkább csak az éves indexálással felkínált biztosításiösszeg-emelést hajtják végre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.