Pesti járatai megszüntetésével fenyeget a Ryanair

A Ryanair akár a járatai megszüntetésével is számol, ha nem tudja ellensúlyozni a Budapesten megemelkedett repülőtéri költségeket – mondta el Tamás László, a Ryanair régiónként is felelős értékesítési és marketingigazgatója.

Szerinte nem a Budapest Airport által felszámított leszállási és utasilletékekkel van a probléma, de a navigációs és földi kiszolgálási (handling) költségek több mint tíz százalékkal emelkedtek.

A Ryanair 2008-ban még négyszázezer utast szállított Budapestről, ám a brémai és liverpooli járatok bezárása után tavaly már csak 177 ezer, s idén mintegy 140 ezer utassal kalkulálnak. Vasárnaptól újraindul a Glasgow–Prestwick járat, hetente kétszer. A pécsi reptérről azt mondta Tamás László: a helyi szakemberek nem voltak nyitottak az együttműködésre, Debrecenben pedig a kifutópálya szélességének elégtelenségével indokolták, hogy nem indítanak járatot. A Balatonra sem terveznek repülni idén, mert a cégnek még tartozik a Cape Clear Aviation Kft., amely korábban üzemeltette a Fly Balaton repülőteret. A cég ellen felszámolási eljárás zajlik, ám a repteret már az SCD Group üzemelteti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.