Röviden

Járai kiegyezne ötszázalékos hiánnyal

Járai Zsigmond szerint az IMF-fel elfogadtatható olyan államháztartási pálya, amely 5,0 százalékos GDP-arányos deficitet jelent. Az Orbán-kormány volt pénzügyminisztere egy üzleti rendezvényen úgy vélte, a kitűzött 3,8 százalékos hiánycél nem tartható, és ha semmi sem változna, akkor az év végére 7-8 százalékra duzzadna. Az adócentralizációt négy év alatt a GDP 39 százalékáról 29-re, míg a jelenlegi, a GDP 50 százalékát elérő állami újraelosztási arányt 40 százalékra csökkentené. (MTI)

Változatlan maradt az amerikai alapkamat

Az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve a piaci várakozásoknak megfelelően nem nyúlt az irányadó rátához a tegnapi kamatdöntő ülésén. A mélységi rekordot felállító egynapos kamat célsávja 0,0 és 0,25 százalék között maradt. Elemzők szerint azonban ez volt az utolsó alkalom, s a Fed lassan újraindítja kamatemelési ciklusát. (MTI)

Üsztöke váltja Niklait az MT Zrt. élén

Üsztöke Botondot választották a Magyar Turizmus Zrt. (MT Zrt.) elnökévé, a szállodaipari szakember korábban is volt már a nemzeti marketingszervezet elnökségének tagja – írja a Panoráma Bulletin. Üsztöke főállásban saját szállodai menedzsment cégét irányítja, valamint betölti a Hotel Karos Spa vezérigazgatói posztját is. A korábbi elnök, Niklai Ákos személyes okokra hivatkozva március 5-én mondott le a posztról azonnali hatállyal. (MTI)

A lettek 2014-ben váltanának euróra

A lett kormány 2014. január 1-jét jelölimeg az euróbevezetés stratégiai céldátumaként: addigra teljesíthetők a maastrichti kritériumok. Elsősorban a GDP-arányosan 3 százalékban maximált államháztartási hiány elérésével lesznek nehézségeik, a deficit most 8 százalékon áll. (MTI)

Ukrajna újratárgyalná a gázmegállapodást

Ukrajna a következő hetekben tárgyalni akar Oroszországgal a korábban megkötött gázmegállapodás módosításáról. Ennek érdekében az energiaügyi miniszter vezetésével küldöttség utazik Moszkvába. Az új ukrán elnök, Viktor Janukovics hivatalba lépésekor első feladatai között említette, hogy „jogos” árat alkudjon ki az orosz gázszállításokért. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.