Röviden

Növekedésre számít az osztrák jegybank elnöke

Ausztria hazai összterméke (GDP) várhatóan 1,5 százalékkal bővül 2010-ben az osztrák központi bank elnöke szerint. Ewald Nowotnyszerint a tavalyi, éves öszszevetésben 3,5 százalékos GDP-csökkenést követően az idén megindul a növekedés. A központi bank adatai szerint az osztrák gazdaság a tavalyi utolsó negyedévben 0,4 százalékkal nőtt a harmadik negyedévhez képest. (MTI)

Nálunk is választható alternatív böngésző

Magyarországon is felkínálja a Microsoft Windows operációs rendszerein a szabad böngészőválasztást. A szoftvergyártó az Európai Bizottság nyomására, a kiegyensúlyozottabb piaci verseny érdekében döntött így. A rendszerfrissítésekkel a Windows-tulajdonosoknak egy böngészőválasztó ablak jelenik majd meg, amelyben az Internet Explorerrel együtt 12 különböző szoftver közül választhat a felhasználó. A magyarországi számítógépek 30-40 százalékát érinti a lehetőség. (MTI)

Alulértékeli Kína a jüant a dollárral szemben?

Azonnali lépéseket sürgetett a kínai „valutamanipulációval” szemben az amerikai kongresszus 130 tagja. A képviselők és a szenátorok szerint azáltal, hogy Peking alulértékeli a jüant, a kínai vállalatok tisztességtelen előnyhöz jutnak. A mesterségesen alulértékelt jüan Paul Krugman Nobel-díjas amerikai közgazdász (képünkön) szerint évente több mint 200 milliárd dollár veszteséget okoz az Egyesült Államoknak. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.