Röviden

Pénzügyi céget alapít a Coop áruházlánc

Pénzügyi tevékenységet folytató vállalkozást alapított a Coop áruházlánc, Coop Hitel Zrt. néven – mondta a Murányi László, a Coop Hungary Zrt. vezérigazgatója. Ezzel segíteni kívánják a csoport pénzügyi finanszírozását, egyúttal a törzsvásárlói kártyaprogramjukat is országossá kívánják bővíteni, a későbbiekben pedig hitelkártya-szolgáltatást is nyújtanának a törzsvásárlóiknak. A társaság alaptőkéje 500 millió forint, ám már elvi döntés született arról, hogy az év végéig egymilliárd forintra emelik a Coop Hitel Zrt. alaptőkéjét. (MTI)

Strauss-Kahn: Készülni kell egy új válságra

A világnak fel kell készülnie egy következő válságra, még akkor is, ha most úgy tűnik, hogy a világgazdaság kezd kilábalni a recesszióból – jelentette ki az IMF vezérigazgatója. Dominique Strauss-Kahn Johannesburgban közgazdászhallgatók előtt azt magyarázta, hogy a fellendülés beindulása miatt a politikusok kevésbé érzik a szigorítások, a pénzpiacok fokozottabb ellenőrzésének a szükségességét. Leszögezte: nem tudja megjósolni, hogy mikor következik be egy újabb válság, és az milyen természetű lesz, de az biztos, hogy lesz. (MTI)

Rekordveszteség az Airbus gyártójánál

Súlyos, 763 millió eurós veszteséget kellett elkönyvelnie tavaly az Airbus repülőgépeket is gyártó EADS konzorciumnak. Ennek oka, hogy az A380-as szupergép és az A440-es katonai szállító költségei megemelkedtek, de az árfolyamváltozások negatív hatásai miatt is szenved a cég. Az EADS éppen az eredmények közzétételének napján, kedden jelentette be: nem vesz részt az amerikai légierő 35 milliárd dolláros megapályázatán, mert az szerinte a Boeingre lett kiírva. (MTI)

Tízmilliós GVH-bírság a gyógyászati cégnek

A Gazdasági Versenyhivatal 10 millió forintra büntette a Meditens Hungary Kft.-t a fogyasztók megtévesztése és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlata miatt. A versenyhatóság határozata szerint a cég az általa kínált fényterápiás eszköznek gyógyhatást tulajdonított, ám állítását az eljárásban nem tudta igazolni. A megbírságolt vállalkozás a bíróság előtt már megtámadta a döntést – mondta Tiszold Antal, a cég ügyvezető igazgatója. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.