Röviden

Az unió megelégelte a hitelminősítőket

Megtörnék a nagy nemzetközi hitelminősítők dominanciáját az euróövezet kormányai. Formálódó tervük szerint az Európai Központi Bankban (EKB) országkockázati elemző és osztályozó részleget állítanak fel – írta szerdán a Handelsblatt. A német üzleti lap euróövezeti pénzügyminiszteri forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a függőség a három nagy nemzetközi hitelminősítő ügynökségtől radikális irányváltásra ösztökélő nyugtalanságot okoz a legfelső szinteken. A Lehman Brothers bukása idején a hitelminősítők teljes tévedésben voltak, és nincsen biztosíték arra, hogy ez nem fordul elő megint –magyarázták a nyilatkozók. (MTI)

 

Februárban ismét nőtt a cégcsődök száma

A januári csökkenést követően februárban ismét nőtt a cégfelszámolások és a végelszámolások száma Magyarországon az előző évihez képest az Opten céginformációs szolgáltató szerdán közölt jelentése szerint. Az év második hónapjában 1216 céggel szemben indítottak felszámolási eljárást a hitelezők, ami 12 százalékkal több az egy évvel korábbinál, a végelszámolások száma pedig 11 százalékkal 1374-re nőtt. Az új vállalkozások számának alakulása ugyanakkor csökkenő tendenciát mutat. (MTI)

A Ford megelőzte a General Motorst

Meglepetésre átvette a Ford az első helyet az amerikai autópiacon a General Motorstól (GM) – derül ki a februári forgalmi adatokból, amelyek visszatérő vásárlókedvről tanúskodnak. Az Autodata piackutató cég szerdán közölt felmérése szerint a Egyesült Államokban az év második hónapjában összesen 780 ezer új gépkocsi kelt el, ami 13 százalékkal több az egy évvel korábbinál. Az első a Ford lett 142,2 ezer eladott autóval, ami 43 százalékos éves szintű növekedéssel bír. A sikert az alacsony fogyasztású modelleknek tulajdonítják a cégnél. (MTI)

Akad, aki eltitkolna négyszázmilliót

Az APEH Közép-dunántúli Regionális Igazgatósága ellenőrzése során derült fény arra, hogy egy adózó bevételeinek jelentős részét eltitkolta, ezek bevallását elmulasztotta, ezzel csaknem 400 millió forint adóbevétel-kiesést okozott – ismertette az APEH a közleményében. E szerint a revizorok munkája és saját bankszámlája buktatta le a több százmilliós „akciót” bonyolító adózót. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.