Röviden

Román céget venne a Magyar Telekom?

A Magyar Telekom (MT) tárgyalásokat folytat a Siveco nevű román IT-cég megvásárlásáról – írta márciusi számában piaci forrásokra hivatkozva a The Diplomat nevű bukarestimagazin, a hírt ugyanakkor cáfolták a lapnak a román cég képviselői. A román cégnek tavaly 49 millió eurós árbevétele volt, 2010-ben a vállalat vezetősége az üzleti forgalom 25 százalékos növekedésére számít. A Magyar Telekom kommunikációs igazgatósága hétfőn ugyanakkor azt közölte: az MT stratégiai célkitűzései között szerepel, hogy többek között további értéknövelő akvizíciókkal segítsék a növekedést. Ennek érdekében a cég minden vonzó expanziós lehetőséget megvizsgál. (MTI)

Jelentős növekedést vár Szerbiában az OTP

Az OTP Bank 5 százalékra tervezi növelni piaci részesedését Szerbiában leányvállalata révén a tavaly szeptemberi 2,36 százalékról – közölte Fodor Ágoston Laura, az OTP Banka Srbija vezetőségének tagja hétfőn egy belgrádi bankfórumon. Hozzátette: ezt a bővülést akvizíciók nélkül érnék el. Az OTP Bank ezzel felülvizsgálta korábbi tervét, hogy eladja szerbiai érdekeltségét, az OTP Banka Srbiját, amelyet három kisebb bank megvásárlásával és egyesítésével hozott létre. (MTI)

Nagy-Britanniát már „leminősítette” a piac

A piac a hitelminősítőket megelőzve már „leminősítette” a súlyos költségvetési hiánnyal küszködő Nagy-Britanniát, a brit kormánykötvények befektetői ugyanis olyan hozamokat várnak el, amelyek a lehető legjobb, „AAA” szintű brit szuverén besorolásnál gyengébb osztályzatú államadósok kötvényeire jellemzők – áll a Financial Times hétfői kimutatásában. (MTI)

850 ezer eurót hozott a havannai szivaraukció

Négyszázezer euróért egy spanyol üzletemberhez került a havannai XII. Nemzetközi Szivarfesztivál aukcióján a Cohiba legújabb, Behike márkajelzésű szivarjaiból 350 darabbal megrakott humidor. A hétvégén tartott aukción 70 országból 1800-an vettek részt – jelentette a Prensa Latina hírügynökség. A második legmagasabb áron, 110 ezer eurónál ütötték le a Montecristo humidort, amelyben háromszáz szivar volt, a győztes licitelő egy kínai állampolgár. Az aukció összesen 850 ezer euró bevételt hozott. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.