Röviden

Százmillió forint támogatás a CEVA-Phylaxiának

Százmillió forinttal támogatta a CEVA-Phylaxia Oltóanyag-termelő új bakteriológiai vakcinatermelő üzemének beruházását a költségvetés – derül ki a Gazdasági Közlönyből. Az üzem 8,5 millió euró költséggel épült fel, 330 embert foglalkoztat, a termékei 90 százalékát külpiacon értékesíti. (MTI)

Minden második cég kockázatosMagyarországon

Magyarországon minden második cég kimondottan, vagy közepesen kockázatosnak minősül a Coface Hungary szerint. A kelet-közép-európai régióban januárban átlagosan a cégek 46,25 százalékát ítélték kockázatosnak, vagy közepesen kockázatosnak. Magyarországot csak Románia előzi meg. (MTI)

Teljes körű adatbázis jelent meg uniós fejlesztésekről

Minden eddiginél nagyobb adatbázis nyílik meg az Európai Unió által támogatott fejlesztési projektekről a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján. A mától elérhető EUTÉR nevű új térinformatikai alkalmazás a fejlesztési tervek operatív programjainak mintegy 30 ezer támogatott projektjét mutatja be különböző szűrési lehetőségeket kínálva. (MTI)

Az idén kilencszázalékos lakásárcsökkenés várható

További kilencszázalékos áresés várható a magyar lakáspiacon az idén – vélik az FHB lakásárindexét készítő szakértők. Egyetlen részterület szárnyal, a termőföldeké, ahol jelentős áremelkedés volt, és lesz is a megélénkült hazai befektetői kedv miatt. Harmati László, az FHB Jelzálogbank vezérigazgató-helyettese szerint nőtt a valószínűsége, hogy a lakáspiacon 2010 végén, 2011 elején bekövetkezzen a fordulat. (S. T.)

Autófényezők kerültek kartellgyanúba

A Gazdasági Versenyhivatal előzetes értesítés nélküli helyszíni szemlét tartott több, az autófényezési üzletben érintett vállalkozásnál. A GVH szerint valószínűsíthető, hogy a fényezőanyag importőrök egyeztetnek az autófényező- és segédanyagok áremeléseiről, valamint a biztosításokra elszámolható javítási díjakról. Az Aegonnál lapunknak elmondták, hogy minden segítséget megadnak a GVH vizsgálatához. (Munkatársunktól)

Ezermilliárd forinttal nőtt tavaly az államadósság

Az államháztartás nettó finanszírozási igénye 2009-ben a GDP 4,4 százalékára nőtt a 2008-as 3,7 százalékról, az államháztartásbruttó,konszolidált, névértéken számított adóssága pedig a GDP 78,3 százaléka volt 2009 végén – derült ki a Magyar Nemzeti Bank adataiból a pénzügyi számlák előzetes számai alapján. Egy év alatt mintegy ezermilliárd forinttal nőtt az államadósság. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.