Röviden

Nem várható fennakadás a regisztrációs jegyek miatt

A Volán-társaságoknál és a vasúti cégeknél 1-2 millió forintos pluszköltséggel számolnak a regisztrációs jegyek bevezetése miatt, melyet márciustól kell megváltaniuk azoknak, akik ingyenesen használhatják a járatokat. Két Volán-társaságnál már kísérleti jelleggel bevezették a jegyet, s a cégek vezetői elmondták: nem tapasztaltak fennakadásokat. Minden társaság esetében a sofőröknél, valamint több cégnél a pénztárban is kérhető lesz a regisztrációs jegy. A Tisza Volánnál Sineger Attila megbízott személyszállítási és értékesítési igazgató a jegy bevezetésének technikai költségét éves szinten mintegy kétmillió forintra becsülte. (MTI)

EU-s portálon is fent lesz az ingatlan- és cégnyilvántartás

A magyar ingatlan-nyilvántartást, a cégés csődadatokat is elérhetővé kell tenni az egységes európai igazságügyi portálon keresztül – ezt is tartalmazza egy a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat. A magyar ingatlanokról úgy jut információhoz a látogató az európai igazságügyi portálon, hogy azon a földhivatali és a kormányzati portálra mutató linket helyeznek el. A cégekről a cégjegyzék portálra mutató link segítségével lehet információhoz jutni. A csődés felszámolási eljárásokról szóló információk a cégjegyzéken keresztül érhetők el, egy külön felületen keresztül. A kormány a határozatban felkérte a Magyar Országos Közjegyzői Kamarát, hogy a fizetési meghagyások kezelésére szolgáló elektronikus rendszert úgy alakítsa ki, hogy azon keresztül – a későbbiekben –az európai fizetési meghagyási eljárások is elérhetők legyenek. (MTI)

Tanyasi áruk boltja nyílt a Havanna-lakótelepen

Tanyasi áruk boltja nyílt Budapesten, a Havanna-lakótelepen: az üzlet tanyasi gazdák által előállított élelmiszereket forgalmaz. Chladek Tibor, a bolt tulajdonosa elmondta: egyelőre csak Bács-Kiskun megyéből származó termékeket árulnak, de a Magyarországi Tanyákon Élők Egyesületének segítségével az együttműködés kiterjedhet más térségek gazdáira is. Tisztességes termelői ár megfizetése mellett kívánják alacsonyan tartani az árakat, ám nem mindig tudnak majd versenyezni a nagy üzletláncok akciós áraival. Az áruk mellett a termelő fotóját is elhelyezik az üzletben, hogy a vásárló tudja, ki készítette az adott élelmiszert. (MTI)

A Magyar Telekom nyerte a HM mobiltenderét

Az eredetileg becsült nettó 951 millió forint helyett 491 milliós ajánlattal a Magyar Telekom Nyrt. nyerte a Honvédelmi Minisztérium Fejlesztési és Logisztikai Ügynöksége által mobiltávközlési szolgáltatásra kiírt tendert – az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg, de a két évre szóló szerződést már tavaly december 28-án megkötötték. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.