RÖVIDEN

Hétvégén sem állapodtak meg a Malév jövőjéről

Noha egész hétvégén tárgyaltak a magyar és az orosz fél képviselői, nem tudtak megállapodni a Malév jövőjéről. Ez azt jelenti, hogy a kormánynak módosítania kell azt a határidőt, amelyet a kormányok közötti megállapodásra kormányhatározatba foglaltak. Lapunk információi szerint az álláspontok sokat közeledtek egymáshoz, annak ellenére, hogy a pénteki magyar–orosz miniszteri találkozót követően egymásnak feszültek az indulatok. (V. G. G.)

 

Százezres PSA Peugeot Citroën-visszahívás

A több millió Toyota gépkocsit érintő gázpedálproblémával összefüggésben visszahív közel százezer ezer autót a PSA Peugeot Citroën. A francia gyártó Citroën C1-es és Peugeot 107-es modelleket hív vissza gázpedálcserére. A kocsikat a csehországi Kolinban, a Toyotával közösen működtetett üzemben szerelték össze 2005 és 2009 között, és Európában értékesítették. A tulajdonosokat értesítik a döntésről, amelyet azt követően hoztak, hogy a Toyota visszahívási akciója Európát is elérte. A japán cég a kontinensen összesen 1,8 millió autót hív vissza, köztük Aygo típusúakat. A kis kategóriás gépkocsi ugyanaz a konstrukció, mint a Citroën C1-es és a Peugeot 107-es, és ugyancsak a kolini üzemben készül. (MTI)

Afganisztán meggazdagodhat

Ezermilliárd dollár értékű ásványkinccsel rendelkezik Afganisztán az amerikai földtani intézet (USGS) két hónapon keresztül végzett kutatásai szerint. Ennek kiaknázása révén a világ egyik legszegényebb országa a leggazdagabb államok közé kerülhet – jelentette be Hamid Karzai afgán elnök. Az ázsiai ország arany-, réz-, vasérc-, földgáz- és kőolajlelőhelyek egész sorával rendelkezik, továbbá féldrágakövek és drágakövek is kinyerhetők a hegyek gyomrából. Az utóbbi harminc évben az egymást követő véres konfliktusok közepette ez a kincs szinte teljesen kihasználatlan maradt. (MTI)

Papírgyáros vállalkozó az Év üzletembere

Bodrogai Ferenc, a Forest Papír Kft. tulajdonosa lett a hetedszer kiosztott Ernst & Young Év üzletembere díj nyertese. – Hazai márkát épített fel, és minőségi terméket hozott létre. A kisés középvállalkozások fejlesztése érdekében hívta életre a Magyar Termék Kht.-t és a kiváló minőségű, magyar termékeket tanúsító védjegyet – indokolta a döntést a bírálóbizottság. A Példakép különdíjat Tóth József Péter, a Lipóti pékség alapítója nyerte el. Matheidesz Réka, a Merész újító kategóriában kapott díjat, míg a Jövő ígérete elismerés Perger Péteré lett, aki a 90-es évek végén alapította a NetPincér.hu ételrendelő gyűjtőportált, amely már nyolc országban működik. (V. G. G.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.