Nagyra tör notebookfronton a Samsung

A válság közepette forgatná fel a hazai PC-piacot a Samsung, amely hamarosan elkezdi forgalmazni net- és notebookjait. A cég képviselői szerint az erőteljesen visszaeső kereslet mellett is meg lehet teremteni a későbbi növekedés alapjait, s annak ellenére, hogy a hordozható PC-k hazai piacán eddig egyáltalán nem voltak jelen, év végére tíz százalék körüli piaci részesedést szeretnének elérni.

A kisebb és olcsóbb netbook kategóriában a koreai óriásvállalat 15–20 ezer gép eladása mellett 15–20 százalékos piaci résszel, míg a professzionálisabb és drágább notebookok terén 10–15 ezer darabos, mintegy ötszázalékos részesedéssel tervez – mondta Szabó Pál, a Samsung Electronic Magyar Zrt. IT-üzletágának vezetője.

Mint megtudtuk, a gépek árazását a magyar piachoz igazították, ám nem nyújtanak drága héttérszolgáltatásokat, például a szerviz terén. Bíznak a gépek minősé gében – a számítógépek alkotóelemei két kivételtől eltekintve saját gyártásból származnak. A cég megyeszékhelyeken lévő szervizközpontjai biztosítják a szervizellátást. Ugyanakkor magyarra fordíttották a gép gyári szoftvereit, és megerősített callcenter szolgálat várja az ügyfelek technikai kérdéseit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.