Szentendre 1000 év +

Szentendre – ezeréves fennállását követően – 2,5 milliárd forintos uniós támogatási összeget nyert el tervezett fejlesztési beruházásaihoz.

A Duna-parti város Budaörs után másodikként csatlakozott tavaly a British Council által meghirdetett a Jövő Városa (Future City Game), az élhetőbb városokért kreatív mozgalmához. Szentendre egyedi, különleges módon valósította meg a programot: a város középiskolásait bízta meg, hogy Szentendre fejlesztési terveire vonatkozó ötleteiket gyűjtsék össze és tárják az önkormányzat és a lakosság elé. A fiatalok tervei közül a gördeszkapálya és a csobogós szökőkutak már idén tavasszal meg is valósulnak – mondta dr. Diecz Ferenc polgármester a napokban megtartott sajtótájékoztatóján. A Jövő Városa csak egyike a város CSR-kezdeményezéseinek. Decemberben egy újabb British Council kezdeményezés alapján fórumot rendeztek a Világ Folyói elnevezéssel, ahol a nagy folyók mentén elhelyezkedő városok polgármestereivel vitatták meg, hogyan lehetne a környezet- és természetvédelmi programokat a városfejlesztési koncepciókkal öszszehangolni. A Duna–Temze program összeegyeztetése érdekében londoni iskolákkal alakítanak ki együttműködési tervet.

Szentendre önkormányzata 2007-ben Mecénás Díjat alapított. Először Eckenberger Attila, a Korona étterem tulajdonosa, majd Surányi István cukrászmester, utóbb Wasilewsky Macej, a Telmex Bútoripari Kft. tulajdonosa és Mészáros János, a Pap Szigeti Camping birtokosa vehette át. Mészáros János egyébként 40 millió forinttal járult hozzá magánadományozóként a város terveinek megvalósításához.

A Mecénás Díj mellett a város állandó klubot hozott létre a térség vállalkozóinak, ahol megvitathatják az önkormányzat további fejlesztési terveit.

Vállalkozói adatbázist is üzemeltetnek, amelyre feliratkozhatnak a térség kis-, közép- és nagyvállalatai. Ezeknek a vállalkozásoknak a szolgáltatásait honlapjukon keresztül a lakosság figyelmébe is ajánlják.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.