Röviden

A PSZÁF félmilliárdot fizet be a krízisalapba

A beszedett büntetésekből 500 millió forintot a krízisalapba kell befizetnie a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) az erről szóló kormányrendelet szerint. Az elmúlt évben a felügyelet 797 millió forint bírságot szabott ki – mondta Binder István szóvivő. Hozzátette: ebből a legnagyobb tétel a Soros Fund Management LLC-re kirótt, közel 500 millió forint, de az még peres eljárás része. A felügyelet eddig még nem járult hozzá a krízisalaphoz. (MTI)

Másodjára sincs eredmény a sztrádatraffipax-tenderen

Az Országos Rendőr-főkapitányságnak a hét autópályán elhelyezendő sebességmérő műszerekre kiírt tárgyalásos közbeszerzése az újraértékelés után is eredménytelen maradt, mivel mind az öt ajánlattevő érvénytelen ajánlatot nyújtott be – közölte a Közbeszerzési Értesítő. A tavaly januárban megjelent kiírás szerint első körben 21, majd 10 darab fix, telepített automatikus sebességmérőt kell felszerelni és üzemeltetni a sztrádákon. (MTI)

Az UniCredit nem vesz részt a régió bankjait segítő tervben

Az olasz UniCredit egyelőre nem vesz részt a Világbank programjaiban, amelyek célja, hogy megvásárolják a nehéz helyzetbe került kelet-európai bankoktól a nem teljesítő kinnlevőségeket – jelentette ki Kelet-Európa legnagyobb bankjának vezérigazgatója, Alessandro Profumo egy nemzetközi konferencián. A Világbank befektetési leánycége, az IFC a héten jelezte, hogy csatlakozik az amerikai Varde Partners befektetési alaphoz, amely 450 millió euró értékben vásárolna fel a térség bankjaitól úgynevezett mérgező eszközöket. Az IFC az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), valamint az amerikai CRG Capital befektetési vállalkozással is szövetkezett egy 200 millió eurós alap létrehozatalára. (MTI)

Egymilliárd köbméter gázt árverez el az E.ON márciusban

Március 4-én 1,075 milliárd köbméter földgázt értékesít az E.ON Földgáz Trade Zrt., az Európai Unió előírásának megfelelően, aukción, amelyre 21 földgázkereskedő regisztráltatta magát. A cég közlése szerint az idei árverésen a tavalyinál is alacsonyabb lesz az induló ár. A szerződéseket az eddigiekhez hasonlóan két gázévre, 2010. július elsejei hatállyal köti meg az E.ON Földgáz Trade. (MTI)

A Google alapítói tízmillió részvényt tesznek pénzzé

A következő öt évben tízmillió Google-részvény eladását tervezi az internetes szolgáltató két alapítója, Larry Page és Sergey Brin – jelentette be a kaliforniai székhelyű vállalat. A két alapító egyaránt öt-ötmillió részvénytől kíván megválni, de csak fokozatosan, hogy az eladás ne ártson a részvények tőzsdei árfolyamának. A tízmillió részvény jelenleg 5,5 milliárd dollárt ér. Page és Brin a Google főrészvényesei, együttesen mintegy 57,7 millió darab – szavazati joggal nem rendelkező – B kategóriájú Googlerészvényt birtokolnak. A tízmillió papír eladása után is kezükben tartják majd a szavazati joggal rendelkező részvények 48 százalékát. A Google-t irányító triumvirátus harmadik tagja, Eric Schmidt vezérigazgató is megtartja 10 százaléknyi szavazati joggal rendelkező részvényét, így változatlanul döntő szavuk lesz a cég ügyeiben. A két alapító csak egy dollár fizetést kap a cégtől, de részvényeik 16 milliárdot érnek. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.