Röviden

A vártnál nagyobb veszteség a Bank of Americánál

Rosszabb lett a várakozásoknál, meghaladta az 5 milliárd dollárt a Bank of America vesztesége a tavalyi utolsó negyedévben. Az Egyesült Államok legnagyobb bankjának tegnapi közlése szerint a tetemes veszteséget egyebek mellett az okozta, hogy az ügyfelek elmaradtak a jelzáloghitelek, illetve a hitelkártyák törlesztésével, a bank pedig visszafizette a korábban az államtól kapott támogatást. Az adózás utáni veszteség 5,2 milliárd dollár, egy részvényre vetítve 60 cent volt, egy évvel korábban még csak 2,4 milliárd, részvényenként 48 cent. Elemzők ennél jóval szerényebb, 52 cent hiányt vártak a negyedik negyedévben. (MTI)

 

Elektromosautó-programot indít az Európai Unió

Az Európai Unió programot indít az elektromos autók fejlesztésének összehangolására és támogatására – jelentette ki az unió elnökségét ellátó Spanyolország miniszterelnöke. Jose Luis Rodriguez Zapatero elmondta, hogy február 8-án tanácskozást szerveznek az unió ipari minisztereinek részvételével San Sebas tianban, ahol kidolgoznák egy közös európai elektromos jármű fejlesztésének a tervét. A spanyol miniszterelnök alapvető fontosságúnak nevezte a fejlesztéssel kapcsolatos együttműködést valamennyi uniós tagország számára. (MTI)

Jelentősen megugrott a mobilinternetezők száma

A mobilinternet-szolgáltatást aktívan használók száma több mint 70 százalékkal nőtt az elmúlt évben, s decemberben elérte a 715 ezret – közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH). A közlemény szerint decemberben az egy évvel korábbi 494 ezer és a novemberi 865 ezer után 933 ezerre emelkedett a három magyarországi szolgáltató mobilinternet-előfizetéseinek a száma, míg a teljes előfizetői táboron belül az aktív, az utolsó három hónapban használt kártyák száma decemberben 666 ezerről 715 ezerre nőtt. Ez az érték egy évvel korábban 415 ezer volt. Az előfizetések alapján a Pannon részesedése az elmúlt hónap végén 25,32 százalék, a Vodafone-é 26,11 százalék, míg a T-Mobile-é 48,57 százalék volt. (MTI)

Munkaügyi vita miatt sörhiány fenyeget Belgiumban

Egy munkaügyi vita nyomán szerdán kénytelen volt teljesen leállítani sörgyártását belgiumi üzemeiben a világ vezető sörfőzdéje, az Anheuser-Busch In-Bev SA. A cég dolgozói három belga sörüzemben két hete kezdtek blokádot, tiltakozva amiatt, hogy az AB 263 állást akar felszámolni Belgiumban. Az álláshelyek megszüntetése a cég tízszázalékosra tervezett európai karcsúsításának része. A dolgozók szerint viszont a vállalat termelése világszerte nagy profitot termel, ezért nehezen igazolhatóak a tervezett leépítések. Az élelmiszerboltok a történtek után már Belgium-szerte jelezték: kezdenek kifogyni készleteik az AB márkáiból. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.