Röviden

Ma kihallgatják a ppo.hu üzemeltetőjének képviselőjét

A ppo.hu ügyében tett több száz feljelentés alapján szerdán elrendelt nyomozás keretében a rendőrség ma tanúként hallgatja ki Simén Tamást, a honlapot üzemeltető, Svájcban bejegyzett Centillion AG. képviselőjét – értesült a Népszabadság. Simén ügyvédje, Hegedűs László lapunknak azt mondta: ügyfelének nincs semmi takargatnivalója, ezért azt kéri a hatóságtól, állapítsa meg, ha valami jogtalanságot követett el. Amennyiben az derülne ki, hogy mégis, mindent el fog követni azért, hogy mindenki számára elfogadható megoldást találjon a problémára. Hegedűs hozzátette, azért is tekintenek várakozással a pénteki kihallgatás elé, mert a ppo.hu-val kapcsolatban számos téves, pontatlan, illetve túlzó hír jelent meg az utóbbi időben a sajtóban. (F. Gy. A.)


Bővíti gödöllői gyógyszergyárát a Teva

Több mint 65 millió eurós befektetéssel új egységgel bővíti Gödöllőn működő gyárát a világ első számú, úgynevezett generikus gyógyszergyártója és -fejlesztője, a Teva. A beruházás 2014 végére készül el, s közel 260 új munkahelyet teremt. Az új gyártóbázisról főként onkológiai készítmények, szemcseppek, injekciók kerülnek majd a hazai, európai és amerikai piacra. (MTI)

Nem készít több Hummer terepjárót a GM

A General Motors beszünteti a városi terepjárók gyártását. A készletek kitartanak addig, amíg véglegesítik a Hummer eladását – indokolta a lépést a társaság. A GM tavaly októberben jelentette be, hogy megválik az egykor az amerikai terepjárók jelképének számító márkától. A vevő a kevéssé ismert kínai Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery nevű vállalat, amely 80 százalékos, és egy hongkongi befektető, amely 20 százalékos tulajdonrészt szerez. Információk szerint a GM nagyjából 150 millió dollárért adta el a részleget. (MTI)

Eurózóna: 19 hónapja negatív ipari termelés

Az Eurostat szerint az euróövezetet alkotó 16 ország ipari termelése egy százalékkal emelkedett 2009 novemberében októberhez viszonyítva, és 7,1 százalékkal maradt el a 2008 novemberitől. Az éves mutató már sorban a 19. hónapja negatív. Az adatok jobbak az elemzői előrejelzéseknél. Havi bázison 0,5 százalékos növekedést, éves összehasonlításban 8,5 százalékos csökkenést vártak az elemzők. (MTI)

Nőttek a megtakarítások Magyarországon

A magyar lakosság 17 százaléka gondolja azt, hogy a következő egy évben képes lesz félretenni, míg a többi kelet-közép-európai országban csökkenni látszik a megtakarítási hajlandóság – közölte a GfK Hungária Piackutató Intézet. A magyarok jelenséget a bankok akcióival, és a kedvező betéti kamatokkal magyarázta a társaság. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.