Adomány kislétai gyerekeknek

Tízmillió forint értékű adományt juttatott el az Amerikai Kereskedelmi Kamara (Am-Cham) Alapítvány a kislétai ápoló-gondozó otthonban élő gyermekeknek. A 220 gyermeket ellátó Szabolcs megyei intézmény készpénzt és használati eszközöket kapott ajándékba, a mosógéptől a gyógycipőkön át az édességekig.

Az alapítvány júliusban hirdette meg hálaadásnapi gyűjtési akcióját, s kiemelt célként jelölték meg a kislétai otthon támogatását. Az AmCham tagvállalatai közül közel 60 Magyarországon működő cég ajánlott fel adományokat. Az idén „kiemelkedő adományozó” volt az ExxonMobile BSC Hungary, a Dow Hungary és az Interdean Magyarország. Az akcióhoz magánszemélyek is csatlakoztak. A alapítvány az amerikai kultúrában nagy hagyományokkal rendelkező, társadalmilag felelős üzleti gondolkodásmód magyarországi meghonosítását segíti elő. Alapvető törekvése, hogy a társadalmi vagy egészségi helyzetükből adódóan tartósan vagy ideiglenesen támogatásra szoruló, 16 év alatti gyermekeket, illetve az érintetteket ellátó intézményeket, szervezetek pártfogolja. A szervezet támogatásába az anyagi és a tárgyi eszközökkel való segítségadás mellett az önkéntesen végzett kétkezi munka is beletartozik.

A kislétai ápoló-gondozó otthonban a 16 éven aluli gyermekek száma kilencven, s mellettük 130 idősebb társuk közelgő karácsonyát is széppé tette a hálaadásnapi adománnyal az alapítvány. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.