Röviden

Vontatottan halad az építőipari cégek regisztrációja

Bár az építőipari kivitelezőknek kötelezően regisztrálniuk kell magukat a Magyar Kereskedelmi és Iparkamaránál, ezt a 20-25 ezer cégből eddig csak néhány száz vállalkozás tette meg - mondta Ay János, az MKIK igazgatója. A 2009. október elseje előtt működő építőipari kivitelező cégeknek január 31-ig meg kell szerezniük az MKIK által kiadott nyilvántartási számot, amely nélkül tevékenységüket nem folytathatják. (MTI)

Londonban optimistán látják az USA gazdaságát

Jelentősen javították az amerikai gazdaság növekedésére adott előrejelzéseiket londoni elemzők: az értékelések szerint a legutóbb közzétett amerikai teljesítményadatok "meglepően jók" voltak. A Barclays Capital prognózisa szerint a piaci vélekedésben szereplő 2,8-3,1 százalékos amerikai növekedési adattal szemben az USA növekedése jövőre 4 és 5 százalék közé emelkedhet. (MTI)

Nem okozott fennakadást a reptéri figyelmeztető sztrájk

Késéseket is alig okozott tegnap délután a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) által, a Malév Ground Handling Zrt.-nél szervezett sztrájk. A dolgozók béremelést követeltek. A 200 szolgálatban lévő dolgozó közül 34 vett részt az akcióban. A LESZ szerint a vállalat sztrájktörőkkel tudta biztosítani a forgalmat, amit a cég vezetője, Limburger Lóránt lapunknak cáfolt: alvállalkozókat vontak be, akik egyébként is a reptéren dolgoznak, ismerik annak rendjét és szabályzatát, s birtokában vannak a megfelelő képesítéseknek. (V. G. G.)

A kínaiakkal tárgyal a GM a Saab részleges eladásáról

Ferihegy

A kínai Beijing Automotive Industry Holding elvi megállapodást kötött "bizonyos Saab-aktívák" megvásárlásáról - írta a Wall Street Journal Online. Állítólag a Saab 9-3 és 9-5 modellek gyártásához szükséges berendezésekről és szellemi tulajdonról van szó. A Saab anyavállalata, a GM november végén bejelentette, hogy felszámolja a márkát, ha december végéig nem talál rá vevőt. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.