Újra dolgoznak a Pesti Tőzsdén

Újraindultak a munkálatok a volt Pesti Tőzsde műemléki védelmet élvező épületén, ugyanis a csődvédelem alatt álló kivitelező megállapodott a beruházás finanszírozásáról. Az Orco Property Group a csődvédelem alatt alighanem sikeresen szervezte át hazai tevékenységét, a cég pénzügyi helyzete jelentősen javult - mondta Kalapács Kornél, a vállalat hazai vezetője.

A Váci1 projektként emlegetett beruházás nyár elején állt le. Mint akkor lapunk beszámolt róla, a válság miatt megroggyant ingatlanfejlesztő cég nem tudta biztosítani a munka folyamatosságát, mert a finanszírozók "újra kívánták tárgyalni" a részleteket. Forrásaink szerint a beruházás mintegy 70 millió euróba kerül. A cég közlése szerint 46 milliót finanszíroz az Unicredit Bank, amely társak nélkül biztosítja a projekt forrásait. Lapunk kérdésére Kovács András regionális vezető elmondta: a munka kezdetekor is ez volt a felállás, ám még így is hónapokat vett igénybe a tárgyalás, mert a bank bécsi és olaszországi csúcsvezetői hozták meg a végső döntést.

A műemlék épületben létesítendő luxusbevásárló- és szórakoztató-központ üzleteinek húsz százalékára rendelkeznek egyelőre aláírt szerződéssel, ám a végéhez közelednek a tárgyalások egy nagyobb arányú területről is. Úgy tudjuk, a Vörösmarty téri épületbe beköltözik egy híres - de hazánkban még nem ismert - olasz kávézó és szórakoztatóegység is, amelyet nem nevezett meg az Orco. A négyzetméterárak havi 15-200 euró között mozognak majd, amelyek alacsonyabbak az eredeti üzleti tervekben szereplő díjaknál. A nemrég nyitott Párisi Nagyáruházban lényegesen kisebbek a bérleti díjak az eredetileg kalkuláltaknál. Az épületben - innovatív megoldásként - luxusirodákat is kialakítottak, amelyek négyzetmétere havi 13-20 euró között mozog.

Az Orco a csődvédelmet kihasználva átszervezte tevékenységét, jelenleg pozitív a cash-flow helyzete. Újabb fejlesztésekben is gondolkodnak, amelyek finanszírozása a kivitelezés végső fázisáig adott - mondta Kalapács Kornél, hozzátéve: az új beruházásokat nem Magyarországon tervezi a cég. Jelenleg Varsó és Prága kedvezőbb lehetőségekkel kecsegtet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.