Röviden

Banki figyelmeztetés a brit adósságválság kockázatára

Politikai és költségvetési válságból kiinduló adósságválság kockázatára figyelmeztette a brit kormányt egy vezető nemzetközi befektetési bankcsoport. A Morgan Stanley szerint amennyiben a választások után nem sikerül egyértelmű többségi kormányt alakítani, az nyomást gyakorolhat a fontra, felhajthatja a kötvényhozamokat, és növelheti annak esélyét, hogy valamelyik hitelminősítő megvonja Nagy-Britanniától az elit AAA szuverén adósosztályzatot. (MTI)

Német utasbiztonsági ellenőrökről vitáznak a BA-nál

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) szerint újabb törvénysértésre készül a Budapest Airport (BA) azzal, hogy német utasbiztonsági ellenőröket fogad fel a karácsonyi időszakra, miközben a magyar utasbiztonsági ellenőrök követelései miatt hivatalosan most is sztrájkhelyzet van. Hardy Mihály, a BA kommunikációs vezetője szerint nincs szó sztrájktörésről. Az influenzajárvány és a karácsonyi csúcsforgalom miatt vált szükségessé a német szakemberek alkalmazása. Az utasbiztonsági ellenőrök mindössze 20 százaléka oltatta be magát. (MTI)

Történelmi áron adják az aranyat a fémtőzsdén

A Londoni Fémtőzsdén (LME) történelmi csúcsra, 1200 dollár fölé emelkedett az arany unciánkénti ára a dollár gyengülése miatt. Jelentősebb árcsökkentő tényező nem várható január előtt, a dollárt befolyásoló szezonális tényezők alapján az arany árának további emelkedésére lehet számítani - mondta a Deutsche Bank egyik elemzője. Michael Lewis szerint az euró 1,55 dollár körül alakul, ez továbblöki fölfelé az arany árát. (MTI)

Nőtt a kereslet az olcsó termékek iránt

A harmadik negyedévben a háztartások 1,3 százalékkal alacsonyabb értékben vásároltak napi fogyasztási cikkeket, mint egy évvel korábban - közölte a GfK Hungária. Amíg az első fél évben a családok inkább a megvásárolt napi fogyasztási cikkek mennyiségén próbáltak spórolni, addig a harmadik negyedévben az olcsóbb termékeket kezdték el keresni. Gyakran a kereskedelmi láncok saját márkás termékeit vagy a velük árban versenyképes kisebb presztízsű gyártói márkákat vették. (MTI)

Fekete karácsony vár a kiskereskedelemre

Szegényebb lesz az idei karácsony a tavalyinál - vélik az Equilor Befektetési Zrt. elemzői. A magyar kiskereskedelmi üzletek eladási forgalma 2009 első kilenc hónapjában összesen 4,4 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakában mérttől. Várakozások szerint az ünnepi forgalom enyhén csökkenhet, legfeljebb stagnálhat. Az online kiskereskedelem idei forgalmát tekintve azonban optimisták a várakozások. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.