Röviden

A Hankook bővíteni akarja magyarországi gyárát

A Hankook Tire bővíteni akarja dunaújvárosi üzemét - mondta a dél-koreai látogatáson tartózkodó Sólyom László köztársasági elnök. Az MTI úgy tudja, hogy a Hankook 400 millió dolláros beruházásfejlesztést tervez egy éven belül Magyarországon. Sólyom László elmondta: találkozóin voltak más konkrét ajánlatok is, dél-koreai és magyar részről egyaránt, a mezőgazdaságtól a tudományos együttműködésen át az ipari termelés területéig. (MTI)

Beruházási rekord a német iparban

A válság ellenére soha nem látott értékben valósítottak meg beruházásokat tavaly a német ipari cégek: az újraegyesített Németország történetében 2008-ban haladta meg először az ipar beruházásainak éves összértéke a 60 milliárd eurót. Ugyanakkor a tavalyi negyedik negyedévben már erősen visszaestek
az ipari befektetések. A beruházások leginkább az autóiparban nőttek: az egy évvel korábbihoz képest 22 százalékkal. (MTI)

Drágább az élet az euróövezetben

Visszatért az infláció az euróövezetben novemberben: az Eurostat első becslése szerint a fogyasztói árak 0,6 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban. Az elemzők előzetesen 0,4 százalékos növekedést vártak. Ez az első alkalom tavaly április óta, hogy emelkedtek a fogyasztói árak, októberben még 0,1 százalékkal csökkentek az egy évvel korábbihoz képes. Elemzők szerint az infláció oka elsősorban a kőolaj drágulása: miközben tavaly novemberben átlagosan 60 dollár körül alakult a kőolaj ára, idén novemberben egyszer sem ment 72 dollár alá, többnyire 77 dollár körül volt. (MTI)

Nettó hiteltörlesztők voltak a háztartások

Az árfolyamhatástól tisztított adatok szerint a háztartások októberben kevesebb hitelt vettek fel forintban és devizában is, mint amennyit törlesztettek, azaz nettó forint- és deviza-hiteltörlesztők voltak - közölte a Magyar Nemzeti Bank. Összességében tehát a háztartások betételhelyezők voltak októberben, a forintbetéteknél 44,4 milliárd forint, a devizabetéteknél pedig 14,4 milliárd forint nettó elhelyezés történt. (MTI)

A hét döntős közül a Polo lett az Év autója

Szoros versenyben, összesen 347 ponttal a Volkswagen Polót választotta a huszonhárom országból verbuválódott ötvenkilenc tagú zsűri a 2010-es Év autójává. A döntőbe jutott hét autó közül a Polónál is kisebb és három méternél rövidebb Toyota iQ modell tíz pont hátránnyal lett a második. Harmadik helyre a tavalyi győztes Opel Insignia kistestvére, az Opel Astra jutott. (B. J.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.