Politikusi érvek oda, vissza

Bajnai Gordon kormányfő a szavazás utáni tájékoztatón kijelentette: a költségvetés a biztonságról, a stabil forintról, az alacsony kamatokról, a megmaradó, megmenthető munkahelyekről, a fenntartható nyugdíjakról és a szociális rendszerről szól. A kormányfő felhívta a figyelmet, hogy a jövőre több mint százezer ember kerül be az Út a munkához programba, és egyre többen térhetnek viszsza véglegesen a munka világában. A miniszterelnök szerint a vádak ellenére a költségvetés kiszámítható, a tavalyinál nyolcvan százalékkal nagyobb tartalékkal rendelkezik, és alapja annak, hogy 2011-től évente 3,5-4 százalékos növekedés lehet az országban.

Kóka János, az SZDSZ frakciójának vezetője azt emelte ki, hogy a gazdasági válság hatásai ellenére 2010-től kezdve minden évben egy havival több nettó fizetés marad a keresőknél. Az SZDSZ frakciója hétfőn politikai értelemben megszűnt - közölte tegnap a Parlament épülete előtt tartott sajtótájékoztatón Retkes Attila pártelnök, még a költségvetési szavazás előtt. Hozzátette: az SZDSZ-frakció, amely évek óta lehetetlenné tette a hiteles mértékadó, liberális politika megvalósítását, beteljesíti ezt a dicstelen küldetését azzal, hogy a 2010. évi, egyébként elfogadhatatlan költségvetést többségében megszavazza. Retkes Attila hétfői nyilatkozatával, mint komolyan nem vehető megszólalással, a liberális frakciónak nincs dolga - reagált egymondatos közleményben az SZDSZ-frakció.

A költségvetés a hétéves szerencsétlen kormányzás következtében egy olyan kényszer, mely a válságkezelés tűzoltó munkájának megfelel, de nincs mögötte gazdaságpolitikai koncepció, és az elengedhetetlen reformokat sem tartalmazza - mondta el lapunknak véleményét a büdzséről Dávid Ibolya, az MDF elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.