Röviden

A szélenergia-termelés ötöde került az MVM kezébe

A Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) megvásárolta a sopronkövesd–nagylózsi szélerőműparkot, ezzel a tulajdonába került 23 megawattnyi megújuló energiakapacitás, a hazai szélerőmű-termelés 18 százaléka – jelentette be Mártha Imre vezérigazgató. A nyolc szélkereket üzemeltető Hungarowind Kft.-t a Raiffeisen Energiaszolgáltató Kft.-től vásárolták meg, a tranzakció értékéről azonban nem nyilatkoztak a felek. (MTI)

Már az 1200 dolláros szintet ostromolja az aranyár

Az 1200 dolláros unciánkénti álomhatár közelében jár az aranyár. A nemesfém tegnap újabb rekordot döntött mindkét fontos piacán: Londonban délután egyszázalékos emelkedéssel már 1180 dollárt, New Yorkban pedig másfél százalékkal izmosodva 1184 dollárt ért egy unciája, azonnali szállításra. Az árat a dollár gyengülése és az indiai kereslet növekedése hajtja felfelé. (K. B.)

Októberben is bővült a mobilinternetezők tábora

Októberben emelkedett a mobilinternetelőfizetők száma: a három cégnél 803 ezer ügyfelet jegyeztek október végén. A szeptemberi adat még 767 ezer volt. Az év első tíz hónapjában 309 ezerrel bővült az előfizetői kör. (Munkatársunktól)

Gyorsuló magyar gazdasággal számolnak a londoni elemzők

Jövőre egyre gyorsuló növekedés kezdődik a magyar gazdaságban – áll londoni felzárkózó piaci elemzők új előrejelzésében. A Bank of America–Merrill Lynch (BoA–ML) bankcsoport londoni elemzői szerint 2010–2011-ben a növekedés folyamatosan gyorsulni fog. (MTI)

Elkészült a középtávú vagyongazdálkodási stratégia

Közzétette középtávú stratégiáját a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács. A tavalyi év végén érvényes könyv szerinti adatok az állami vagyon értéke 15 236 milliárd forint, amelynek nyolc százalékát teszik ki társasági részesedések és csaknem ötödét a földterületek. Nagy János elnök (képünkön) elmondta: a stratégiában kiemelt szerepet kap, hogy a földterületek esetében is fontos a kutatás-fejlesztési és oktatási felhasználás is. A vagyonkezelő és az NVT az egyetemek rektoraival aláírta az intézményekkel létrejövő vagyonkezelői szerződést is. (V. G. G.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.