Röviden

Már csak állami jóváhagyásra vár a BorsodChem-hitel

A BorsodChem részéről minden adott a szerkezeti átalakítás befejezéséhez, ehhez már csak a magyar kormány szabad jelzésére várnak - közölte Wolfgang Büchele, a vállalat vezérigazgatója. Szerinte karácsonyig tető alá kellene hozni a végleges megállapodást, hogy a lejáró kölcsönöket a vállalat időben vissza tudja fizetni. Mint arról korábban beszámoltunk, a vegyipari vállalat hitelállománya nagyjából egymilliárd eurósra duzzadt. Az átstrukturálási folyamat lezárásához egyetlen kulcsfontosságú elem hiányzik, a magyar kormány által piaci feltételekkel rendelkezésre bocsátandó hitel, amit az MFB folyósít majd. (MTI)

Szolgáltató központot nyitott a BP olajtársaság Budapesten

A világ egyik legnagyobb olaj- és gázipari vállalata, a BP, Budapesten nyitotta meg új európai szolgáltató központját. Az üzleti és ügyfélszolgálati centrum a következő négy évben több mint ezer embert alkalmaz majd. A központban jelenleg mintegy százan dolgoznak. A megnyitón Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter elmondta, a központ létesítése beleillik a kormány gazdaságfejlesztési koncepciójába. Hozzátette, az elmúlt kilenc évben több szolgáltató központ jött Magyarországra, ezek ma már több mint 14 ezer embernek adnak munkát. (MTI)

A Mol bevétele és nyeresége egyaránt csökkent az idén

A Mol az első háromnegyed évben konszolidáltan 76,2 milliárd forint nettó nyereséget ért el, 56 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál, miközben az összes működési bevétele 13 százalékkal, 2335 milliárd forintra esett vissza. Az év első kilenc hónapjában a profit 12,6 milliárd forint volt, ami jócskán elmarad a 32,2 milliárd forintos elemzői konszenzustól. (MTI)

Szabályszerűen vezették be a válságadót a horvátok

Az alaptörvénnyel összeegyeztethetőnek minősítette a horvát alkotmánybíróság a válságadót. A zágrábi kabinet kezdeményezésére augusztustól a havi 3 ezer kunát (nagyjából 120 ezer forintot) meghaladó fizetések, nyugdíjak és minden egyéb jövedelem után extra adót - sávosan 2, illetve 4 százalékot - kell fizetni, az áfa pedig egy százalékponttal, 23 százalékra emelkedett. Az államkincstár bevételeinek jelentős felduzzasztását hivatott válságadó átmeneti, 2010 végéig kell fizetni. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.