Röviden

Sárga csekkek: két nappal előbb kell befizetni a pénzt májustól

A sárga csekkekkel jövő év májusától az eddigiektől eltérően, a csekken szereplő dátumnál legalább két nappal korábban kell befizetniük a pénzt a postán. A változás tényét a jegybank szakemberei megerősítették. A módosításra azért van szükség a szakemberek szerint, mert az átutalás a postán keresztül mintegy két napig tart. Így a sárga csekkeken várhatóan májusától nem a befizetés legkésőbbi dátumát, hanem a számla kiegyenlítésének napját tüntetik fel a szolgáltatók. (MTI)

Visszahív 14 millió mobiltöltőt a Nokia

Áramütés veszélye miatt ingyenesen viszszacserél 14 millió mobiltelefon-töltő készüléket a Nokia. A finn társaság hétfői közleménye szerint a főként Európában és Észak-Amerikában árusított, idén június 15. és október 25. között gyártott AC-3E, AC-3U és AC-4U jelzésű töltők műanyag burkolata meglazulhat és leválhat, az így hozzáférhetővé váló egyes belső alkatrészek pedig áramütést idézhetnek elő. A Nokia közölte: mostanáig nem értesült a hibás berendezések okozta sérülésről vagy balesetről. A csere költségeit a készülékeket gyártó kínai székhelyű beszállító, a BYD viseli. (MTI)

Megfeleződött a Gazprom nyeresége

A világ legnagyobb földgázipari társasága, a Gazprom 50 százalékos profitcsökkenést jelentett hétfőn az idei első fél évről. Az orosz monopolvállalat adózás utáni nyeresége 305,8 milliárd rubelre esett vissza az egy évvel korábbi 609,4 milliárd rubelről, főként a gazdasági válság miatt csökkenő földgázkereslet és a közép-ázsiai térségben az előző évinek a duplájára emelkedett beszerzési árak miatt. (MTI)

Szlovénia csatlakozik a Déli áramlathoz

Szlovénia szombaton hivatalosan is csatlakozik a Déli áramlathoz. Az erről szóló megállapodást szombaton írja alá Borut Pahor szlovén és Vlagyimir Putyin orosz kormányfő Moszkvában. A Déli áramlaton orosz földgáz jut majd el Fekete-tengeren át Bulgáriába, Szerbiába, Magyarországra, Görögországba, Ausztriába és Olaszországba. A moszkvai megállapodás értelmében a gázvezeték szlovén területen is fut majd. A Déli áramlaton a tervek szerint 2015-ben már évi 63 milliárd köbméter földgázt szállítanak. (MTI)

A Cadburynek az újabb Kraft Foods-ajánlat sem tetszett

Alig hangzott el, a brit Cadbury édességgyártó vezetősége máris elutasította az amerikai Kraft Foods 9,8 milliárd fontos (16,4 milliárd dollár) felvásárlási ajánlatát hétfőn. A Kraft Foods - a világ második legnagyobb élelmiszergyártója - szeptember elején egyszer már próbálkozott, akkor 10,2 milliárd fontos nem hivatalos ajánlatot tett. Ezt a Cadbury vezetése azonnal elutasította, mert szerinte a javasolt vételár alulértékeli a céget. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.