Átmenetileg maradhat a MÁV nyugaton

Egy időre kénytelen lesz lemondani a MÁV nyugat-dunántúli vonalhálózatának megszerzéséről a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. Az országgyűlési választásokig ugyanis a kormány nem foglal állást a magyar-osztrák vasúttársaság terjeszkedési terveiben szereplő 12 vasútvonal üzemeltetésének átadásáról.

Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye 607 kilométer vasútja a 2010 tavaszán esedékes kormányváltásig biztosan a MÁV kezében marad. Lapunk múlt heti cikke nyomán ugyanis egyértelművé vált, hogy a kabinetnek nincs ideje az üzemeltetési jogok átadásának lebonyolítására. Ennek ellenére a MÁV vezetői nem dőlhetnek hátra - a több tízmilliárd forint összértékű vasúti infrastruktúra kezelésének megszerzéséről a GYSEV a legkevésbé sem mondott le.

Úgy tudjuk, a gyors üzemeltetőváltással jelenleg nem számoló közlekedési tárca nyitva hagyja a következő kormány döntéshozói számára a MÁV-vonalak átadásának lehetőségét. Olyannyira, hogy a GYSEV terjeszkedésére, a nyugat-dunántúli vasútvonalak átadására hároméves terv készül. Ami egyúttal azt jelentheti, hogy ha az országgyűlési választások után hivatalba lépő új kabinet úgy akarja, a MÁV vonalai elvben már 2010 végén a GYSEV-hez kerülhetnek.

Honnan jön a következő vonat?
Több mint 1800 településen gyûjtenek aláírásokat a szárnyvonalak megmentése érdekében
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.