Röviden

Csányi és a szlovák Penta vinné a Herz Szalámigyárat

A beadási határidőig két vételi ajánlat érkezett a Herz Szalámigyár vagyonelemeire. Úgy tudjuk, a két pályázó közül az egyik a Csányi Sándor érdekeltségi körébe tartozó Pick-Délhús-csoport, míg a másik a Pick-konkurens Román-húsbirodalmat is megszerző, szlovák hátterű Penta társaság. A felszámoló cégnél, a Mátraholdingnál értesüléseinket nem kívánták sem cáfolni, sem megerősíteni. Csupán annyit jegyeztek meg: a beadási határidőig érkeztek ajánlatok a szalámigyárra. A Herz kikiáltási ára 3,5 milliárd forint, ebből a védjegyekért, szabadalmakért 1,7 milliárdot, az ingatlanokért 1,43 milliárdot, a gépekért és a berendezésekért 320 milliót kell fizetni. Az árukészlet értéke 50 millió forint. (Á. A.)

Cirill betűs adathalászok az OTP Banknál

Feltehetőleg orosz adathalászok próbálták megszerezni az OTP ügyfeleinek adatait. A részben cirill betűkkel írt e-mail üzenetben arról értesítették a "kuncsaftokat", hogy hitelkártyájukat korlátozták, a számla visszaállításához pedig olyan adatok megadását kérték egy ál-OTP-s honlapon, amellyel hozzáférhettek volna az ügyfelek pénzéhez. Az OTP, röviddel a levél feltűnése után, közleményben figyelmeztette a lehetséges érintetteket. Az adathalászok Magyarországon is évente többször megkísérlik hamis banki weboldalak felhasználásával megszerezni az ügyfelek adatait. Különböző trükkökkel próbálnak hozzájutni a különféle kódokhoz - s ha ritkán is, de olykor sikerrel járnak. (F. Gy. A.)

Százmilliós bírság autónavigációs cégeknek

Összesen 103 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) négy autónavigációs készülékeket (GPS) gyártó és forgalmazó vállalkozásra, mivel a cégek 2005-2006-ban rögzítették termékeik árát, és szankciókkal fenyegették meg azokat a vállalkozásokat, amelyek annál olcsóbban árusítottak. A GVH négy céget büntetett. A személyi számítógépek, szerverek, mobilkommunikációs eszközök fejlesztésével, gyártásával, értékesítésével foglalkozó tajvani Mitacra 50 millió forintos bírságot szabott ki. A Mitac készülékeit hivatalosan forgalmazó LCP Systems Kft.-t 43 millió, a nagykereskedő Hamex Zrt.-t kilencmillió, a forgalmazó RCC-csoportot pedig egymillió forintra büntette a GVH. (MTI)

Novemberben indul a gabonaintervenció

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) korlátlan mennyiségben vásárolhat fel intervencióra felajánlott búzát és árpát november elsejétől. Mivel jelenleg a tonnánkénti 27 300 forintos intervenciós ár meghaladja a piaci árat, várhatóan sok termelő él majd a lehetőséggel. Az előzetes információk szerint mintegy 400 ezer tonna árpa és 100 ezer tonna búza felvásárlása várható. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.