Röviden

Uniós támogatás a ferihegyi utasmóló építéséhez

Összesen 7,56 millió euró támogatást jelentett be az Európai Bizottság a ferihegyi utasmóló építéséhez, amelynek célja, hogy a budapesti repülőtéren segítse az összetett schengeni és nem schengeni üzemelést és az utasok zökkenőmentes átszállását. Az uniós kormány egy sor közlekedési beruházás támogatásáról döntött az EU-tagországokban, összesen félmilliárd euró értékben. A támogatott programok közül ez az egy érinti Magyarországot, de a testület azt ígéri, hogy még az idén újabb csomagot jelent be. (MTI)

Szlovákiában emelkedik a minimálbér

A szlovák kormány döntött arról, hogy januártól 4,1 százalékkal 307,7 euróra (közel 81 ezer forintra) emeli a havi minimálbért a jelenlegi 295,5 euróról. A szociális ügyek minisztériuma, illetve a szakszervezetek magasabb, 8,1 százalékos emelést akartak, míg a munkaadók a minimálbérek szinten tartását javasolták. (MTI)

A Finext Nyrt. kérelmezte tőzsdei bevezetését

A héten két bevezetési kérelem érkezett a BÉT-re: a Kulcs-Soft Számítástechnikai Nyrt. után a Finext Vagyonkezelő Nyrt. kérelmezte törzsrészvényeinek tőzsdei bevezetését - közölte honlapján a Budapesti Értéktőzsde . Az idén eddig májusban lépett tőzsdére egy új társaság, a KEG Közép-európai Gázterminál Nyrt. A Finext Vagyonkezelő a Futureal cégcsoportból kivált Finext csoport tagja. A Futureal október 1-jén jelentette be, hogy az eddiginél erőteljesebben szétválasztja ingatlan- és tőkebefektetési tevékenységét, és utóbbiak Finext néven futnak tovább. (MTI)

Megháromszorozta nyereségét a Yahoo

Megháromszorozta nyereségét a Yahoo a harmadik negyedévben, elsősorban a hirdetési piac élénkülésének, a költségcsökkentéssel járó átszervezéseknek - a többi között kétezer dolgozó elbocsátásának - köszönhetően. Az internetes vállalat adózott eredménye 187,8 millió dollár, részvényenként 13 cent volt a harmadik negyedévben. Az eredményeket az is jelentősen javította, hogy a Yahoo eladta a kínai alibaba.com cégben meglévő részesedésének egy részét. A Yahoo az internetes hirdetési felület értékesítésében az első az Egyesült Államokban, a keresésben azonban a második helyen áll a Google mögött. A Google a múlt héten arról számolt be, hogy 11 éves fennállásnak legnagyobb profitját könyvelhette el a harmadik negyedévben. (MTI)

Harminc éves csúcson a kakaó ára

A kakaó ára közel 30 éves csúcsra emelkedett szerdán délután az Intercontinental Exchange (ICE) New York-i jegyzésében. A kakaó ára már huzamosabb ideje nő a kedvezőtlen globális kínálati kilátások miatt: Elefántcsontparton, amely a világ vezető kakaóbab termelője, kisebb termés várható, ami miatt az eddig vártnál is szűkösebb lehet a globális kakaókínálat. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.