Röviden

Oszkó hitelszerződéseket írt alá az EIB elnökével

Két hitelkeret-megállapodást írt alá Oszkó Péter pénzügyminiszter Philippe Maystadt-tal, az Európai Beruházási Bank (EIB) elnökével Luxembourgban: az EIB összesen 350 millió euró, uniós támogatással megvalósuló projektet finanszíroz - közölte a Pénzügyminisztérium (PM). A megállapodások egyrészt egy 2007-ben megkötött 300 millió eurós hitelkeret második felére vonatkoznak, másrészt az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében megvalósuló erdészeti projektek hazai központi költségvetési forrásainak finanszírozását szolgáló 200 millió euró folyósítását célozzák. (Munkatársunktól)

A Déli áramlat Bulgária helyett Törökországon halad át

Elkerüli Bulgáriát a Déli áramlat, miután a török gazdasági miniszter hétfőn váratlanul átadta az orosz miniszterelnök-helyettesnek a gázvezeték Törökországon áthaladó részének építésére vonatkozó összes engedélyt - írta a Kommerszant. Az orosz gazdasági lap szerint Törökország annak fejében szállt be a Déli áramlatba, hogy Oroszország részt vesz a Samsun-Jeihan kőolajvezeték építésében. Az is tegnapi hír, hogy a Gazprom orosz és a Srbijagas szerb állami gázipari cég vezetője Belgrádban aláírta a megállapodást a Déli áramlat szerbiai szakaszának létrehozásáról és egy szerbiai gáztározó megépítéséről. (MTI)

Kimúlt cégek is számláznak partnereiknek

Az elmúlt egy évben 26 ezer céget töröltek a nyilvántartásból, de több száz ilyen cég még mindig bocsát ki számlát jóhiszemű ügyfeleinek - olvasható a feketelista.hu közleményében. Az internetes információszolgáltató tizenegy állami nyilvántartásban szereplő 700 ezer cégről vezet nyilvántartást, és azt is megállapította: 2008 októbere és 2009 szeptembere között a végelszámolások száma kiugróan, 67 százalékkal emelkedett: az egy évvel ezelőtti 5590-nel szemben az utóbbi tizenkét hónapban 9325 eljárást regisztráltak és 26 314 céget töröltek, csaknem 40 százalékkal többet, mint a megelőző egy évben. (MTI)

Megszűnik a Quelle áruházlánc

Megszűnik Németország és egyben Európa egyik legtekintélyesebb áruházlánca, a Quelle - jelentette be a nagy múltú csomagküldő vállalat értékesítésével megbízott csődbiztos. November 1-jén a cég több ezer alkalmazottja kerül utcára. A forrást biztosító és a vevőtartozásokat behajtó bank, a Valovis többé nem nyújtott hitelt a cégnek. Az elmúlt hetekben több potenciális beruházóval is próbálkoztak, de az utolsó jelentkező is visszalépett. Valószínűleg a Quelle külföldi vállalatainak többsége is hasonló sorsra jut. Néhányat közülük igyekeznek megtartani, de csakis kisebb egységek működtetéséről lehet szó, miként a Quelle néhány kisebb belföldi részlegét még próbálják megmenteni, azaz értékesíteni. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.