Budai tudja, kik a sukorói telekbotrány fő bűnösei

Tátrai Miklós volt MNV-vezérigazgató és Benedek Fülöp vezérigazgató-helyettes felelősségét megalapozó iratokat adott át a Sukoró-Pilis telekcserével kapcsolatban a Központi Nyomozó Főügyészségnek Budai Gyula, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) szövetségi igazgatója - közölte a politikus.

Állítása szerint a dokumentumokban olyan utasítások vannak, amelyek alapján a két vezetőnek tisztában kellett volna lennie azzal, hogy amikor a csereszerződést megkötik, szándékosan megszegik a szabályokat. Konkrétumokat nem említett. Hivatkozott egy PM-feljegyzésre, amelyben a minisztert tájékoztatják arról, hogy a pilisi és az albertirsai területeken "Apeh végrehajtási jog" van, azaz a vagyonkezelő elállhat a szerződéstől. - Oszkó Péter hazudott - összegezte a politikus.

Lapunk úgy tudja: a szerződés aláírásakor a telek tehermentes volt. Joav Blum befizette a csereszerződés utáni illetéket. Más üzleti tevékenységet magánszemélyként nem végez, így elvileg nem lehet köztartozása. Blum az ügyben képviselői útján annyit közölt: Budai Gyula hozza nyilvánosságra az említett titkos bizonyítékokat.

Oszkó Péter pénzügyminiszter közleményben utasította vissza Budai Gyula megjegyzéseit. - A tárca azon dolgozik, hogy a telekcsere előtti állapot visszaállításában megtalálják a leghatékonyabb jogi megoldást - írja a közlemény.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.