Röviden

Egy százalékot meghaladó német növekedést jósolnak

A vezető német gazdaságkutató intézetek az eddigi csökkenés helyett jövőre már növekedést jósolnak a német gazdaságban. A vezető német gazdaságkutató intézetek csak holnap hozzák nyilvánosságra közös előrejelzésüket: lapértesülés szerint az eddigi 0,5 százalékos csökkenés helyett 1,3 százalékos növekedési várakozás szerepel majd a közös előrejelzésben a jövő évre. (MTI)

Nem lesz illetékmentes az agrárgazdaságok örökítése

Az Országgyűlés költségvetési bizottsága nem vette tárgysorozatba azt az ötpárti törvényjavaslatot, amely illetékmentessé tette volna azon ügyleteket, amelyek keretében az idős mezőgazdasági termelő a gazdaságát átadja egy közeli hozzátartozójának. Ángyán József (Fidesz) előterjesztő az uniós támogatással indokolta a javaslatot. Az EU életjáradék-szerű gazdaságátadási támogatást ad annak, aki a gazdaságát átadja fiatal közeli hozzátartozójának. (MTI)

Jövőre kevesebb irodaház épülhet a fővárosban

Az idén 350 ezer négyzetméterrel bővül a fővárosi A kategóriás irodák területe, míg a kihasználatlanság meghaladja a 15 százalékot. Jövőre a fejlesztők aktivitásának csökkenése várható, mert a piac immár a bérlők javára billent, s csökkennek a bérleti díjak - mondta Thierry Delvaux, a Jones Lang LaSalle budapesti irodájának vezetője. A cég a Portus Buda Group Zrt.-vel együttműködve Calasanz Downtown Offices néven 1700 négyzetméter alapterületű luxusirodát épít, a Piarista köz és a Pesti Barnabás utca közti volt ELTE-tömb felső két szintjén, mintegy 4 milliárd forintért. (V. G. G.)

Atomerőművekkel spórolna olajat Szaúd-Arábia?

Szaúd-Arábia lehet a következő olajtermelő állam az Egyesült Arab Emírségek után, amelyik atomerőművet épít, hogy a kitermelt olajból minél több maradjon exportra és az áramtermeléstől eltérő egyéb belső felhasználási célokra. - 15 éven belül elektromosenergia-szükségletünk 20-25 százalékát atomenergiával kívánjuk fedezni - mondta a Zawya DowJones hírügynökségnek Bakr Khoshaim, a Shura tanács tagja, energiaügyi tanácsadó. Az ország 2007-ben napi 2,3 millió hordó olajat használt fel saját céljaira. (MTI)

Félmillió forintos büntetés a vízlágyító berendezésért

Félmillió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal az Oro-Team Bt.-re, mivel a cég a Vízkő-Ex Maxima termékéről azt állította, hogy vízlágyító és vízkőmentesítő hatású, ám állításait nem tudta igazolni. A cég reklámjaiban, honlapján és szórólapokon is közzétette megtévesztő állításait. A vizsgálatok szerint a vízkőpelyhek alakja és mérete ugyan módosul a termék hatására, de a víz keménységi foka egyáltalán nem változik meg. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.