Röviden

Erdei Tamás visszatérhet  a Magyar Bankszövetség élére

Új elnököt választ ma a Magyar Bankszövetség, a posztra legesélyesebbnek a korábban a testületet 12 éven át vezető Erdei Tamást, az MKB Bank elnök-vezérigazgatóját tartják. A választásra azután kerül sor, hogy a tavaly három évre megválasztott Felcsuti Péter Raiffeisen-vezérigazgató a banki kódex vitája során felszínre került belső ellentétekre hivatkozva szeptember 14-én lemondott az elnökségről. Azóta az elnöki jogkört átmenetileg Patai Mihály alelnök, az UniCredit vezérigazgatója látta el. Egyes források szerint ő is az elnökjelöltek között van. (MTI)

A dollár gyengülése történelmi csúcsra segítette az aranyárat

Rekordszintre emelkedett az arany ára Londonban, miután egyheti mélypontra gyengült a dollár az euróval szemben. A jegyzés átlépte az unciánkénti 1040 dolláros szintet, s este már 1042 dollárnál járt. Ez kiemelkedő, 26 dolláros napi drágulást jelent. Elemzők szerint a következő 3-6 hónapban tovább emelkedik a nemesfém ára. A JP Morgan elemzője szerint a befektetők dolláreladásba fogtak, miközben más devizákba, illetve aranyba fektetik pénzüket. A Budapesti Értéktőzsde áruszekciójában is ezer dollár fölé ment a jegyzés. Az 1006 dolláros ár azonban a Magyar Aranypiac Kft. szakértői szerint akár 1100 dollárra is felszökhet. Mindazonáltal a hazai aranypiac ismerői nem javasolják az embereknek, hogy minden megtakarításukat gyorsan aranyba fektessék. (MTI)

Fizetniük kell az okozott kárért a MÁV ÁBE-ügyfeleknek

A MÁV Általános Biztosító Egyesület és a kárt okozó ügyfele együttesen köteles megtéríteni azt a kárt, amelyet az ügyfél egy harmadik személynek okozott - ezt mondja ki a nemrég született jogerős bírósági ítélet. A verdikt szerint a biztosítóegyesület és az ügyfele azonban nem egyetemlegesen felelősek. Ez azt jelenti, hogy a károsult vagy biztosítója belátása szerint bármelyiküktől behajthatja a követelését. Miután a MÁV ÁBE pénztára gyakorlatilag kiürült, várhatóan a károkozó autósok nyakába szakad a fizetési kötelezettség. (MTI)

Nem büntette meg a PSZÁF  az OTP Magánnyugdíjpénztárat

A lapunk szeptember 26-ai számában a Magyar Távirati Irodától átvett, "A magánnyugdíjpénztárak is bírságot kaptak" címen közzétett hír az OTP Magánnyugdíjpénztár szerint a valóságnak nem megfelelő állítást tartalmazott a cégre vonatkozóan. A hír tévesen állította azt, hogy az OTP Magánnyugdíjpénztárat megbírságolta volna a PSZÁF, mivel a pénztár késedelmesen dolgozta fel az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivataltól (APEH) megkapott tagdíjbevallási és -befizetési adatokat; valamint azért, mert késve küldte volna meg adatait a felügyelet által működtetett Pénztárak Központi Nyilvántartása (PKN) részére.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.