Romlott Budapest üzleti megítélése

Budapest a 25. helyen áll azon a listán, amelyet a Cushman & Wakefield (C & W) állított öszsze 34 európai városról a külföldi cégek terjeszkedése alapján. A magyar főváros tavaly még a 22. helyen állt. Régiós versenytársaink közül Prága most a 21.-re lépett vissza a tavalyi 19.-ről, Varsó pedig az idén a 23. helyen végzett a tavalyi 24. után. A legkedveltebb üzleti célpontok listáját továbbra is London vezeti, 1990 óta őrizve vezető pozícióját. Párizs és Frankfurt a 2., illetve a 3. helyen végzett.

Az átfogó rangsorolás mellett a C & W egyéb szempontok alapján is rangsorolta a 34 várost. A szempontok között szerepelt az életminőség, a telekommunikáció, a más piacok elérése, a munkaerő, az irodabérleti díjak, a szállítmányozás.

A tanulmány szerint Budapest sikeresen megtartotta harmadik helyét a munkabérek tekintetében, a városfejlesztés szempontjából viszont a nyolcadik helyre csúszott vissza. A C & W a listát ötszáz európai nagyvállalat terjeszkedésért felelős vezetőinek részletes kikérdezése alapján állítja össze évről évre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.