Röviden

Szigorít hitelezési politikáján az OTP és a Raiffeisen Bank

Hitelközvetítők útján nem nyújt ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsönt az OTP Bank és a Raiffeisen Bank mától. Ezt a kölcsönt csak a fiókokban lehet igényelni. A bankok a portfólió romlásával indokolják a szigorítást. A Hitel és Lízing Centrum szerint várható, hogy hamarosan más bankok is hasonló döntést hoznak. (MTI)

67 milliót kapott lelépésekor a vasút humánpolitikai vezére

Több mint 67 millió forintot kapott a MÁV-tól való távozásakor Kugler Flórián, aki 2002 és 2006 között volt humánpolitikai vezérigazgató-helyettes. 15 millió forintot kapott a felmondási idejére, 51 milliót pedig végkielégítésként. 2007-ben egy Kugler irányította céget, a Morus 2000 Kft.-t tanácsadóként szerződtették 13 és fél millió forintos megbízási díjért. (TV2)

A cseh parlament megtiltotta a prágai reptér eladását

Megtiltotta a prágai Ruzyne nemzetközi repülőteret üzemeltető Letiste Praha állami cég eladását a cseh képviselőház. A Cseh Szociáldemokrata Párt javaslatát a kommunisták és a kereszténydemokraták egy része is támogatta, az eladást Mirek Topolánek kormánya szorgalmazta. Az eladásról 2002 óta folyik a vita. (MTI)

Többletet mutat a folyó fizetési mérleg egyenlege

A folyó fizetési mérleg egyenlege a második negyedévben 648 millió euró többletet mutatott a szezonális hatásokat kiszűrve, a kiigazítatlan többlet 476 millió euró volt - közölte a jegybank. A külfölddel szemben fennálló finanszírozási képesség 891 millió euró volt. (MTI)

A vártnál lassabban gyengült az amerikai gazdaság

A vártnál kisebb mértékben, 0,7 százalékkal gyengült az amerikai gazdaság éves szinten a második negyedévben. A végleges negyedévi adat jobb a kormány által előzetesen jelzett 1,0 százaléknál. Az első negyedévben még 6,4 százalékos volt a visszaesés, éves szinten. (MTI)

Másfél tonna génmódosított lenmag érkezett hazánkba

Másfél tonna érkezett hazánkba Hollandián át egy kanadai eredetű és az unióban nem engedélyezett, génkezelt lenmagtermékből - közölte a Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal. Több uniós tagállamba is szállítottak az amerikai kontinensen engedélyezett élelmiszerből. (MTI)

Nagyobbat hasít a net a brit reklámtortából, mint a tévé

Nagy-Britannia az első nyugati gazdaság, ahol az internetes reklámra fordított kiadások meghaladják a televíziós hirdetésekre költött összeget. A PricewaterhouseCoopers és az Internet Advertising Bureau felmérése szerint az internetes hirdetésekre fordított összegek a teljes reklámköltések 23,5 százalékát tették ki, míg a tévére 21,9 százalék jutott. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.