Robi mellé Túró Rudit vett Csányi cége

A Sole-Mizo Zrt. megvásárolja a Danone Kft. Marcaliban lévő Túró Rudit-gyártó üzemét, amennyiben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is jóváhagyja az ügyletet - erősítette meg a Népszabadságnak Gerbrant Redmer de Boer, a Sole-Mizo vezérigazgatója a Napi Gazdaság hírét. Az OTP-vezér Csányi Sándor cége eddig is gyártott ilyen tejdesszertet, és most a Robinak keresztelt termék ikertestvérként megkapja a Danone Túró Rudiját.

A vezérigazgató elmondta: Szegeden és Marcaliban a szakszervezetekkel a tárgyalások már hetekkel ezelőtt megkezdődtek, ugyanis a tranzakció nyomán a Danone marcali gyártóbázisán fogják 2010 első negyedévétől gyártani a Sole-Mizo a kereskedelmi márkákkal együtt tucatnyi, különböző ízesítésű tejdesszertjét. Marcaliban terveik szerint a jelenlegi gyártókapacitás megduplázódik, így itt nem lesz elbocsátás, de Szegeden sem csökken a létszám, itt a jelenlegi "Túró Rudi-soron" dolgozóknak talál más munkát a jövőjét bővülő termeléssel elképzelő cég.

További két évig a Marcaliban lévő üzem minden dolgozóját megtartja, amíg a Danone változatlanul folytatja a Milka Super Rudi forgalmazását, amelyet továbbra is ebben az üzemben gyártat. A tranzakció a hazai Túró Rudi (illetve az ehhez hasonló, de más néven forgalmazott termékek) piacának erőviszonyait jelentősen nem változtatja meg. A vezető márkának számító Pöttyös Túró Rudit a FrieslandCampina Hungária Zrt. gyártja. (Cz. P.)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.