Újabb járatokat akar a Zala Volán

Segítséget kérve Bajnai Gordon miniszterelnökhöz fordultak a Zala Volán Zrt. szakszervezetei. A társaság ugyanis még júniusban engedélyt kért a közlekedési minisztériumtól arra, hogy az eddiginél gyakrabban, kétóránként indíthasson járatokat Zalaegerszeg és Budapest között, ám a szaktárca egyre csak halogatja a döntést a szakszervezetek szerint. Horváth László, a Zala Volán Dolgozóinak Demokratikus Szakszervezetének elnöke tudósítónknak azt mondta: augusztus végére ígértek döntést az ügyben, ám az újabb járatok indítására mind a mai napig nem kaptak engedélyt. Noha a közlekedési társaság az utasok érdekeire hivatkozva sürgeti a kormányfőnél a járatsűrítési engedélyt, alighanem más oka is van a szakszervezeti lobbinak: nem kizárt ugyanis, hogy a Zala Volán Zrt. konkurenciát kap - éppen a legforgalmasabb, legjövedelmezőbb - a Zalaegerszeg-Budapest vonalon. Mint arról már beszámoltunk, az Orangeways a nyáron jelentette be, hogy naponta többször is indítana autóbuszokat - egyebek mellett - Budapest és Zalaegerszeg között. Bár a közlekedési tárca még nem döntött arról, hogy indulhatnak-e az Orangeways-buszok, információink szerint a Zala Volán inkább biztosra menne, s már most megszilárdítaná pozícióit ezen a vonalon.

Erre utal az is, hogy a társaság - a magát minőségi szolgáltatásokkal hirdető Orangeways estleges érkezése előtt - arról döntött: budapesti járatain internetelérést biztosít, októbertől pedig már a világhálón is lehet helyet foglalni a fővárosba tartó autóbuszaira. Zalatnai László, a Zala Volán Zrt. vezérigazgatója ugyanakkor érdeklődésünkre azt közölte: már jóval az Orangeways feltűnése előtt jelezték a szaktárcánál, hogy a mind több utas miatt sűrítenék budapesti járataikat, s autóbuszaik korszerűsítéséről is hónapokkal ezelőtt döntöttek.

A közlekedési minisztérium sajtóosztályán azt közölték: napokon belül megszületik a döntés arról, hogy növelheti-e főváros járatainak számát a Zala Volán, s indíthat-e buszokat a Zalaegerszeg-Budapest vonalon az Orangeways.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.