Röviden

Bajnai szerint nem puhulhat fel a költségvetés

Bajnai Gordon miniszterelnök szerint a nagyon fegyelmezett gazdálkodás adja meg a fedezetet ahhoz, hogy az idei hiánycélt tartani tudja a kormány, de az adótörvényeket idén már akkor sem módosítják, ha a gazdasági recesszió a vártnál nagyobb lesz. A jövő évi költségvetésről elmondta: kisebb, fejezeteken, részterületeken belüli átrendezések még lehetnek, attól azonban nem tart, hogy a parlamenti vita során felpuhulna a 2010-es büdzsé. A költségvetés prioritásairól szólva megismételte, hogy többet kell költeni a közbiztonságra, az egészségügyből pedig további forrást nem lehet kivonni, a terület támogatása jövőre reálértéken lesz annyi, mint idén. (MTI)

Siralmas a magyarországi bankok megítélése

A nagy nemzetközi pénzintézeteket a magyarok több mint fele (55 százaléka) nem tartja becsületesnek és igazságosnak, míg a helyi és a regionális bankok esetében ez az arány valamivel jobb, "csak" egyharmados - derül ki az Aviva legújabb felméréséből. A biztosító ezúttal 11 országban, országonként ezer ember megkérdezésével készítette el felmérését. A megkérdezettek 60 százaléka kevésbé bízik a pénzügyi intézményekben, mint egy évvel korábban, Magyarországon, Közép-Európában éppúgy, mint a fejlettebb pénzügyi kultúrájú Nyugat-Európában. (MTI)

Szerveződnek a SkyEurope légitársaság károsultjai

A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége várja azoknak a fogyasztóknak a mielőbbi jelentkezését, akik nem kaptak kártalanítást a SkyEurope diszkont-légitársaság csődjét követően. Az igényeket összeszedik, a sikert azonban nem garantálják. A civil szervezet a beérkező panaszokat továbbítja a megfelelő fórumhoz. A széles fogyasztói réteget érintő esetekben pedig az egyesület képviselheti a fogyasztók érdekeit a légitársaság csődeljárását lefolytató bíróság előtt. A SkyEurope kedd hajnalban függesztette fel valamennyi járatát, s emiatt utasok ezrei rekedtek a reptereken, sokaknak pedig az elutazásuk vált lehetetlenné. (MTI)

Céltartalékolás miatt feleződött a K & H nyeresége

A K & H 13,5 milliárd forint adózás előtti, illetve 8,7 milliárd forint adózott nyereséget ért el az idei első fél évben, amely 51,6, illetve 54,2 százalékos visszaesést jelent a tavalyi azonos időszak eredményéhez képest - jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Marko Voljc vezérigazgató. A nyereség a céltartalékképzés miatt csökkent, az első fél évben 19 milliárdot kellett erre elkülöníteni, miközben tavaly ez a tétel még 200 millióval javította az eredményt. A nem teljesítő hitelek aránya a tavalyi utolsó negyedév óta folyamatosan romlik: a 2008. szeptember végi 2,21-ról idén június végére 3,99 százalékra emelkedett. A lakossági hitelek esetében rosszabb a helyzet: 1,31-ról 4,44 százalékra romlott az arány. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.