Messze van Ázsia egy jogvitához

Az EU-Milk vezetői állítják, nem lesz konfliktusuk abból, hogy az itthon ismert Túró Rudihoz hasonló terméket gyártanak majd. Az előállításhoz szükséges technológia és a termék formája ugyanis nincs levédve, ráadásul a Túró Kiittyy esetében a hazaiaktól igencsak eltérő receptúráról van szó. Erről megkérdeztük a Pöttyös Túró Rudi hazai gyártója, a FrieslandCampina Hungária Zrt. marketingigazgatóját, Szautner Pétert.

- Kiválthat-e bármilyen márkavédelmi vitát, hogy a Túró Rudihoz hasonló terméket dob piacra egy magyar cég Kínában? Mely területekre vonatkozik a Pöttyös Túró Rudi márka védettsége?

- A Pöttyös Túró Rudi gyártásával kapcsolatos "know-how" a FrieslandCampina Hungária Zrt. szellemi tulajdonát képezi, azt a Friesland sem részben, sem egészben senkinek nem adta át. A gyártás eredeti technológiája és a termék neve Magyarországon és az EU-országokban egyaránt oltalom alatt áll. Gyártsanak Kínában bármilyen hasonló magyar technológiával készülő, hasonló jellegű tejterméket, az igazi továbbra is a Pöttyös Túró Rudi marad. A Pöttyös Túró Rudi nem egyszerűen túróból készülő rúd formájú tejdesszert, hanem egy közel 40 éves történelmi múlttal, gazdag hagyományokkal és generációkon átívelő gyártási tapasztalatokkal és egyedi receptúrával bíró valódi hungarikum.

- Gondoltak már arra, hogy új piacokat hódítsanak meg a saját termékükkel?

- A Pöttyös Túró Rudi a nemzetközi piacokon Dots márkanéven kerül forgalomba, melyet a FrieslandCampina kizárólagosan Európában, azon belül is elsősorban a környező országokban - Szlovákia, Románia - értékesít. De zajlanak piafejlesztési projektjeink más európai országokban is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.