Röviden

VÉSZ: a tényleges bevétel után kelljen adózni!

A kis- és középvállalkozásokat segítő állami konszolidációs programra tett javaslatot a Vállalkozók Érdekvédelmi Szövetsége (VÉSZ). Azt szeretnék elérni, hogy a cégeknek kizárólag a realizált bevételeik után legyen adófizetési kötelezettségük. A VÉSZ szorgalmazza egy kkv konszolidációs hivatal felállítását is, amely az önhibájukon kívül finanszírozási nehézségekbe ütköző cégeket próbálná talpra állítani vissza nem térítendő állami támogatásokkal. (MTI)

Tíz százalékkal esett az orosz gazdaság

Oroszország hazai összterméke (GDP) a második negyedévben 10,9 százalékkal maradt el a tavalyi második negyedévitől. Az eredmény rosszabb az elemzők által átlagosan várt 10,4 százalékos mínusznál. Az első negyedévben az orosz GDP 9,8 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Az IMF a múlt hónapban 6,5 százalékos visszaesésre rontotta előrejelzését erre az évre a tavasszal jósolt hatszázalékos mínuszról. (MTI)

Terjeszkedik az Oberbank Magyarországon

Az osztrák Oberbank AG rövid távon a jelenlegi négyről tízre akarja növelni magyarországi fiókjainak számát - jelentette ki a regionális pénzintézet vezérigazgatója. Franz Gasselsberger elmondta: terveik szerint Debrecenben, Budapest vonzáskörzetében, Sopronban és Székesfehérváron jelennének meg új fiókokkal. Utalt arra is, hogy a bank viszonylag késői megjelenése Kelet-Európában helyénvaló lépésnek bizonyult, nem adódtak a múltból származó terhei, illetve refinanszírozási problémái, mint sok más pénzintézetnek. (MTI)

Energiatakarékos berendezések Nagykanizsáról

Energiatakarékos, illetve energiahatékonyságot növelő berendezések logisztikai központját építi fel Nagykanizsán, emellett a közeli Sormáson gyártótelep építését is tervezi az újonnan alakult NuovaEnergia Kft. - mondta Ferenczi Csaba, a cég ügyvezetője. A többségi magyar tulajdonú cég a központban végzi majd az Olaszországból érkező termékek csomagolását. Az olasz gyártóval 15 országra szóló, kizárólagos forgalmazási jogot szerzett vállalkozás közel 100 dolgozó foglalkoztatását tervezi. A beruházás értéke 500 millió forint. (MTI)

Vezető cégeket magánosítana a lengyel kormány

Feljavított privatizációs tervet hagyott jóvá a lengyel kormány, vezető nagyvállalatok részbeni magánosításáról: egyebek között a KGHM rézbányászati vállalat 10 százalékáig terjedő részének, a Lotos olajfinomító-csoport 13 százalékának és egy vezető lengyel közszolgáltató, a PGE meg nem határozott részének privatizálásáról van szó. A kincstár 36 milliárd zloty bevételt remél a privatizációból. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.