Lefújták, de támadják a traffipaxtendert

Bár a rendőrség múlt pénteken közölte: a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) augusztus 5-én várható döntésétől függetlenül nem köt szerződést a 600 automata sebességmérő szállítására és üzemeltetésére kiírt pályázat nyerteseivel, egy újabb nyertes fordult a KD-hez a rendőrség eredményhirdetése miatt.

Pintér Sándor volt belügyminiszter cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. után egy másik nyertes, a Getronics Magyarország Kft. is jogorvoslatot kér az ügyben.

Gyorshajtási csúcs: 188-cal lakott területen belül
traffipax, rendőr, ellenőrzés,

A Getronincs azt kifogásolja, hogy miért nem zárták ki a versenyből az ország egész területén a Civil Zrt.-t. A Getronics felveti: ha a Civil két régióban kirívóan alacsony, mérőhelyenként havi 298 ezer forintos árajánlata miatt ezt megtették, akkor a harmadikban miért nyerhetett mégis 270 ezer forintos ajánlatával. (Egyébként a döntés logikáját ezzel kapcsolatban a Civil Zrt. illetékesei sem értik, csak ők éppen ellenkező előjellel.)

Az ORFK pályázati kiírásában három részre osztotta az országot, és régiónként hirdetett nyerteseket. Az ORFK illetékese utóbb lapunknak azzal indokolta a lépést, hogy nem akarták egy kézbe adni az ország közútjain telepítendő öszszes sebességmérőt. Szakértők szerint ez a lépés legalábbis megkérdőjelezhető, mivel a kiírásban nincs utalás arra, hogy egy pályázó nem nyerheti el az összes régióban a sebességmérő-telepítés jogát.

A rendőrség a múlt pénteken költségvetési okokkal indokolta a tender visszavonását. Minisztériumi forrásaink szerint hamarosan új tendert írnak ki, országosan már csak 200 sebességmérő szállítására.

A Getronics nem ért egyet az ORFK költségvetési alapon meghozott döntésével. A Civillel egyetértve a Getronics is azt állítja: a traffipaxok kihelyezésükkel automatikusan megtermelik az üzemeltetésükhöz szükséges forrásokat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.