Röviden

Kétszámjegyű visszaesés a hazai építőiparban

Az építőipari termelés volumene 10,1 százalékkal csökkent 2009 májusában az előző év májusához viszonyítva mind a kiigazítatlan adatok szerint, mind munkanaptényezővel kiigazítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. Az év első öt hónapjában a termelés 6,9 százalékkal volt kisebb az egy évvel korábbinál, míg szezonálisan kiigazítva májusban 3,3 százalékkal maradt el az előző havitól. Az építőipari termelés volumene 2009. áprilisában 8,4 százalékkal csökkent 2008. áprilisához viszonyítva. (MTI)

Az RWE Türkmenisztánban keres gázt a Nabucco számára

A Nabucco vezetéktársaság egyik tagja, a német RWE energiakonszern olaj- és gázmező fejlesztésére írt alá megállapodást Türkmenisztánnal. Az ügylet értékét és a lehetséges kitermelési mennyiséget nem hozták nyilvánosságra. Az RWE a megállapodás értelmében hat évre feltárási koncessziót kap Türkmenisztán Kaszpi-tengeri talapzatának 23. blokkjában, közölte a türkmén kormány. Ha az RWE talál olajat vagy gázt a blokkban, akkor 25 éves kitermelési konceszsziót kap, s a gázt a Nabucco vezetékbe táplálhatja. (MTI)

A Citigroup is visszatért a nyereségzónába

A Citigroup meglepte a Wall Streetet, az elemzők által várt veszteség helyett 3 milliárd dolláros adózott eredményről számolt be a második negyedévről. A Citigroup a Bank of America, a Goldman Sachs és a JP Morgan után a negyedik nagybank, amely a súlyos veszteségek után végre jelentős második negyedévi eredményről számol be. A többi banktól eltérően a Citibank nyeresége nem a jobb kereskedésnek, hanem befektetési bankja többségi részvényeinek eladásának volt köszönhető. (MTI)

Becsődölt a Quitt Tours utazási iroda

Fizetésképtelenséget jelentett a Quitt Tours utazási iroda. Ertl Pál, az Uniqa Biztosító igazgatósági tagja az MTI-nek elmondta: a biztosító már hazahozatta a külföldön lévő utasok egy részét, még néhány ember tartózkodik Egyiptomban, akik visszaszállításáról szintén gondoskodnak. Az utazási iroda biztosítási limitje 12 millió forint, és jelenleg úgy tűnik, hogy ez az összeg nem lesz elegendő arra, hogy az utazást már befizetett de még itthon lévő ügyfelek követelését maradéktalanul fedezze. (MTI)

Kezdődik a szegedi 1-es villamosvonal felújítása

A közművek kiváltásával megkezdődik a szegedi 1-es villamosvonal felújítása. A nettó 4,9 milliárdos beruházás a közel 30 milliárd forintos kötöttpályás tömegközlekedés-fejlesztési projekt legnagyobb eeme. A 2010 októberéig tartó munkálatok során a kivitelező A-SZ-E konzorcium öszszesen 8669 méternyi vágányt fektet le és megépít két körforgalmi csomópontot is. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.