Öröm a gyorshajtóknak: csúszik a traffipaxtender

Örülhetnek a gyorshajtók! Amint azt már az előjelekből sejteni lehetett, várhatóan tovább húzódik a mintegy 600 közúti sebességmérőre kiírt tender elbírálása.

Örülhetnek a gyorshajtók! Amint azt már az előjelekből sejteni lehetett, várhatóan tovább húzódik a mintegy 600 közúti sebességmérőre kiírt tender elbírálása. A rendőrség azt szeretné, ha év végéig az összes készüléket üzembe helyeznék. A Közbeszerzési Döntőbizottság a közelmúltban helyt adva két pályázó panaszának jogellenesnek ítélte az ő kizárásukat. Bár ez a döntés a bíróság előtt megtámadható, az ORFK úgy döntött: versenyben tartja a két kizárt pályázót, és a terveknek megfelelően július 3-án kihirdeti a nyertest. Ez pénteken meg is történt, ám a Népszabadság kérdésére az ORFK illetékese nem volt hajlandó elárulni, ki nyert jogot a traffipaxok szállítása és üzemeltetésére.

A sajtóosztály útján érdeklődésünkre válaszul azt üzente: hétfőre készülnek el a jegyzőkönyvek, csak az után közlik az eredményeket.

Piaci források ugyanakkor érdeklődésünkre megerősítették, hogy bár az ORFK egy tendert írt ki, végül három nyertest hirdetett. Ezzel azonban nem sikerült csökkentenie azt a feszültséget, amely a tendert a kiírása óta körüllengi.

A nyertesek egyike lett a pályázat nagy vesztese. Pintér Sándor volt belügyminiszter cége, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. csak mintegy 140 mérőállomást telepíthet, annak ellenére, hogy minden paraméter szerint a legjobb ajánlatot tette. Állítólag azért csak ennyit, mert túl olcsó árat ajánlott.

Piaci források közelebbről meg nem nevezett háttéralkut sejtenek amögött, hogy a kiíró három nyertest hirdetett, és - azt a győztesek sem tudják milyen szempontok szerint - szétosztotta köztük a 600 mérőhely felszerelésének jogát. Azonban a Civil Zrt. már a döntés pénteki kihirdetésekor bejelentette, hogy jogi úton megtámadja a döntést. Ez esetben viszont több mint kétséges, hogy az év végén valóban működhet-e a 600 új traffipax a hazai utakon.

Gyorsítósávban - Nem biztos, hogy az év végén működnek majd a sebességmérők az utakon
Gyorsítósávban - Nem biztos, hogy az év végén működnek majd a sebességmérők az utakon
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.