Röviden

Tizenöt százalékos növekedést tervez az SAP

Mintegy 15 százalékos árbevétel-növekedést tervez az idén az SAP Magyarország, ami az első negyedéves számok alapján megalapozott várakozásnak látszik - mondta Ablonczy Balázs, a társaság ügyvezető igazgatója csütörtökön egy sajtótájékoztatón. Hozzátette, tavaly a bevétel 12,5 milliárd forint volt, ami gyakorlatilag megegyezik a 2007. évivel. Az ügyvezető elmondta: jóllehet a vállalat az utolsó két évben gyengébben teljesített, stabil üzleti modellje hosszú távon is kiegyensúlyozottá teszi bevételét. Kifejtette: a kutatók a magyar vállalatirányítási szoftverlicenc-piacot éves szinten 80 millió euróra becsülik, ám ebből az SAP csupán 10 százalék alatt részesül. Az ügyvezető ezt az arányt 13-14 százalékra szeretné növelni az idén. (MTI)

A vártnál jobban nőtt az amerikai munkanélküliség

Összesen 467 ezer (nem mezőgazdasági) munkahely szűnt meg júniusban az Egyesült Államokban - közölte csütörtökön a munkaügyi minisztérium. Ez mintegy 100 ezerrel haladja meg az elemzői várakozások átlagát és 150 ezerrel a kedvezőbb májusi mutatót. A ráta ezzel 0,1 százalékponttal 9,5 százalékra, az elmúlt 26 év legmagasabb mutatójára emelkedett. - Még évekig fájdalmasan magas marad a munkanélküliség. Arra számítok, hogy az év folyamán később visszatérünk a növekedéshez, de nem vagyok optimista, hogy a gazdaság bármikor a közeljövőben visszatérne a normális kerékvágásba - mondta Janet Yellen, a San Franciscó-i tartalékbank elnöke. (Washingtoni tudósítónktól)

Magyar pelletgyárat adtak át a Kárpátalján

Kárpátalja legnagyobb magyar tulajdonú ipari beruházásában készült pelletgyártó üzemét nyitotta meg a Skála-Energy Kft. csütörtökön Técsőn. A gyár a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és a Skála-csoport energiaipari cége, a Skála-Energy Kft. közös finanszírozásában mintegy 40 millió hrivnya (1,1 milliárd forint) értékű beruházással, közel másfél év munkájával készült el. Ez jelenleg a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye legnagyobb magyar tulajdonú ipari beruházása. Az ötven embernek munkát adó üzem évi 36 ezer tonna, kizárólag fahulladékból előállított pellet termelésére képes. (MTI)

Gáztárolóik feltöltésére kéri tagországait az EU

Arra kérte az Európai Bizottság csütörtökön az Európai Unió tagországait, hogy gáztárolóik teljes feltöltésével készüljenek fel a gázellátás esetleges újabb fennakadására télen. A tagországok szakértőiből álló csoport brüsszeli találkozóján a végrehajtó testület - utóbb kiadott közleménye szerint - kiemelte, hogy a januári orosz-ukrán válság rávilágított, mennyire sérülékeny az EU az ellátás zavarai miatt. Több tagország túlnyomórészt egy ellátótól és egy beszerzési útvonaltól függ, emlékeztettek a közleményben. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.